Există PERICOLUL ca rușii să ATACE România?

20 Apr 2015
Există PERICOLUL ca rușii să ATACE România?
Premierul Victor Ponta a declarat, aseară, în cadrul unei emisiuni TV, că nu există niciun pericol pentru români din partea armatei ruse atâta timp cât ţara noastră este membru NATO.
 
"Şi eu sunt îngrijorat pentru că ştiu foarte multe din lucrurile care se întâmplă în regiune, am acces la aceste informaţii. Nu sunt uşoare deciziile pe care trebuie să le luăm, dar vreau să vă spun cum am gândit şi cum gândesc ca prim ministru. Cred că România va fi sigură cât timp nu va fi singură. Dacă suntem singuri, cum a fost Ucraina, cum este Moldova, care nu face parte din NATO, cum s-a întâmplat cu Georgia, dacă eşti singur uneori te ajută comunitatea internaţională, de obicei nu. Cât timp suntem în NATO nu există niciun pericol pentru români să vină armata rusă, să ne întâmple ceva", a spus Ponta. 
 
Premierul a afirmat că România trebuie să-şi asume responsabilităţi şi cheltuieli ca membru NATO.
 
"Cum ar fi sunat ca noi acum să spunem că oprim proiectul de la Deveselu, nu mai vrem să mai veniţi să puneţi scutul antirachetă? Păream nu doar fricoşi, păream neserioşi, adică acum când sunt probleme cu Ucraina, cu Crimeea v-aţi speriat şi nu mai vreţi. Înseamnă că sunteţi nişte parteneri pe care nu ne putem baza la greu. În privinţa cheltuielilor, dacă vrei ca cineva să-ţi păzească casa, trebuie să-l plăteşti. Noi am făcut deja nişte cheltuieli, anul viitor suntem prima ţară din zona noastră care avem operaţionale 12 avioane de vânătoare multirol F16 cu piloţi români pregătiţi", a explicat Victor Ponta.
 
Ponta a mai precizat că în materie strategică şi militară SUA este partenerul României. "Suntem în Europa, sunt prietenii noştri, colaborăm, sigur mai vin câţiva militari de-acolo, dar partenerul nostru strategic, Doamne fereşte!, la nevoie, sunt americanii", a mai spus Victor Ponta. (V.M.)
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră