Exclusiv. Dosarul lui Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, trebuie refăcut de DNA

08 Noi 2015
Exclusiv. Dosarul lui Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, trebuie refăcut de DNA
Instanța supremă a decis ca în termen de 5 zile, procurorii DNA care l-au trimis în judecată pe avocatul Radu Pricop, să “remedieze neregularitățile actului de sesizare”.

ÎCCJ: "Constată neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului nr.44/P/2015 din 25 iunie 2015 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, în ceea ce priveşte descrierea faptelor reţinute în sarcina inculpatului Pricop Radu Petru. Conform art. 347 alin. 3 rap. la art.345 alin.3 C. proc. pen., în termen de 5 zile de la comunicarea prezentei încheieri motivate, procurorul va remedia neregularitătile actului de sesizare. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate. Stabileşte termen de judecată la data de 20 noiembrie 2015, ora 13, cu citarea contestatorului. Definitivă"

La sfârșitul lunii iunie, DNA i-a trimis în judecată pe Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu și Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, pentru șantaj, trafic de influență, fals în declarații, respectiv complicitate la aceste fapte, pentru Radu Pricop.

Lucinschi a fost acuzat că a cerut unui om de afaceri cercetat de DIICOT o mare sumă de bani, în schimbul retragerii unei plângeri pe care afaceristul o făcuse, la rîndul lui, la DIICOT, către o firmă controlată de Lucinschi. Fiul fostului președinte al Republicii Moldova a avut, drept complici în influențarea omului de afaceri, atât un procuror DIICOT, cât și un polițist din această structură, care lucrau în cauzele respective.
În rechizitoriul DNA în care avocatul Pricop și Lucinschi au perfectat afacerea cu victima șantajului, ginerele lui Traian Băsescu era “un băiat bun”.

INTERCEPTARE

Lucinschi: Deci eu vin mâine. Pe avocatul meu poate îl cunoști. Nu știu dacă îl cunoști. Radu Pricop.
Horpos: Nu-l cunosc, nu.
Lucinschi: Ginerele lui Băsescu. Acum a devenit faimos el. Adică el e principalul, ceilalți nu contează. El e om de încredere, ne așezăm și facem. El așa mi-a și zis : hai să ne-ntâlnim și să o punem!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră