Exclusiv. Asasinul Mihai Milea a fost extrădat în România. El l-a ucis pe bătrânul homosexual din Constanţa

18 Iun 2015
Exclusiv. Asasinul Mihai Milea a fost extrădat în România. El l-a ucis pe bătrânul homosexual din Constanţa
Autorităţile din Marea Britanie au decis să îl extrădeze în România pe Mihai Milea în vârstă de 31 de ani. El a fost condamnat în Marea Britanie pentru mai multe jafuri, dar şi în România unde are de ispăşit o pedeapsă de 25 de ani cu închisoare pentru crimă.

Crima din Constanţa
Mihai Milea l-a ucis cu sânge rece pe batrânul homosexual Victor Profir, în vârstă de 72 de ani. Crima pasională a avut loc în mai 2010, într-un apartament din blocul BM 17, de pe strada Pescarilor, din Constanţa. Bărbatul ucis a fost descoperit de un prieten de-al său din Bucureşti, care a venit să-l viziteze şi a găsit uşa apartamentului deschisă. Cadavrul bătrânului avea gâtul tăiat, era înfăşurat în două perdele şi ascuns sub patul din dormitor, iar lângă el se afla arma crimei, un cuţit de bucătărie plin de sânge.

Din primele cercetări a reieşit că mobilul crimei a fost jaful, întrucât lipseau mai multe lucruri din locuinţă: un portofel cu bani, acte şi carduri bancare, un telefon mobil, cheile de la uşa de acces în apartament, dar şi ale unui autoturism Daewoo Nubira, un aparat foto digital, o geantă de plajă, un filtru de cafea, precum şi câteva articole de îmbrăcăminte ale victimei, potrivit telegrafonline.ro.
Anchetatorii nu au avut prea multe indicii cu privire la identitatea criminalului, însă descoperirea unui prezervativ cu lichid seminal aruncat într-un coş de gunoi din apartament le-a adus primul indiciu.

Într-unl final, anchetatorii l-au identificat pe asasin: Mihai Milea, din Călăraşi, 26 de ani. Presa locală mai precizează că, procurorii susţineau atunci că Profir s-a întâlnit cu Milea într-un bar pentru homosexuali, din zona Piaţa Ovidiu, din Constanţa, şi au petrecut trei zile împreună în locuinţa victimei.

După crimă, Milea a fugit în Marea Britanie. În august 2010, l-a jefuit pe Martin Wilson, apoi s-a refugiat în Franţa. După o lună a revenit la Londra, dar a fost recunoscut într-o poză de un ofiţer de la Scotalnd Yard, fiind arestat imediat. Dar, deja în România fusese condamnat la 25 de ani de închisoare pentru crimă.

Milea pe ruta Londra – Bucureşti – Londra
Autorităţile din Marea Britanie l-au extrădat temporar în România, în decembrie 2011 şi judecat pentru omor deosebit de grav. La finalul procesului, Mihai Milea a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 25 de ani de puşcărie. Apoi a fost returnat la Londra. Presa din Anglia a atras atenţia asupra faptului că pe contribuabilii englezi îi costă 300.000 de lire detenţia lui Milea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră