EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Elevii clasei a VIII-a susțin, astăzi, proba scrisă la Limba Română.
Când vor fi afișate rezultatele

22 Iun 2015
EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Elevii clasei a VIII-a susțin, astăzi, proba scrisă la Limba Română. <br />Când vor fi afișate rezultatele
Absolvenții de clasa a VIII-a susțin azi prima probă a evaluării naționale, cea la limba și literatura română.

Elevii nu au voie să intre în sălile de examen cu orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, candidații nu trebuie să intre în sălile de examen cu telefoane mobile, căști audio, precum și cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la Internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul, potrivit Ordinului privind desfășurarea examenului de Evaluarea Națională.
 
De asemenea, elevii nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, nici să schimbe foi, în timpul examenului. Aceste fapte vor fi considerate fraude, iar candidații vor fi eliminați din examen.
 
În plus, clasele în care se vor desfășura examenele vor fi supravegheate video, iar membrii comisiilor de supraveghere vor viziona, prin sondaj, înregistrări din timpul examenelor.
 
CALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ 2015
 
22 iunie: Proba scrisă la Limba și literatura română
 
23 iunie: Proba scrisă la Limba maternă
 
24 iunie: Proba scrisă la Matematică
 
26 iunie: Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor
 
27-29 iunie: Soluționarea contestațiilor
 
30 iunie: Afișarea rezultatelor finale

Înscrierea la liceu
 
Admiterea în învățământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea națională susținută de elevii clasei a VIII-a (75%) și media generală de absolvire a claselor V — VIII (25%).
 
Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee, împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3 — 7 iulie. Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4 — 8 iulie.
 
Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Pe 15 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal.
 
Cea de a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia în zilele de 3 și 4 septembrie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră