Procurorul Emilian Eva, arestat preventiv

10 Iul 2015
Procurorul Emilian Eva, arestat preventiv
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile a procurorului Emilian Eva, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, cercetat penal de DNA pentru luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, fals în declarații.

Procurorul Emilian Eva de la Parchetul Tribunalului Iaşi e suspectat că ar fi introdus în România 200 de picturi. El ar fi tranzacţionat aceste picturi pe internet, cu 300.000 de euro. Eva este acuzat că le-a vândut drept autentice, deşi unele erau false, şi, în condiţiile în care calitatea de magistrat nu îi permite să se ocupe de comerţ.

Procurorii DNA susţin că în afacere erau implicaţi şi membri ai familiei: fiica sa, un nepot, dar şi fratele, Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi. Furnizorii lui Eva ar fi fost un medic de la Spitalul Spiridon din Iaşi şi un traficant de artă din zona Transilvaniei.Niciunul dintre tablourile pe care Emilian Eva le-a deţinut înainte de vânzare nu a apărut în declaraţia sa de avere.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră