Elton John părăsește platforma Twitter: ”dezinformarea înflorește sub conducerea lui Musk”

10 Dec 2021
Elton John părăsește platforma Twitter: ”dezinformarea înflorește sub conducerea lui Musk”

Elton John a anunțat că părăsește platforma Twitter din cauza temerilor că „dezinformarea” va „înflori” sub conducerea noului CEO Elon Musk, anunță Fox News.

Celebrul muzician a împărtășit părerea sa că a fost „tristat” de direcția în care se îndrepta Twitter. „Toată viața am încercat să folosesc muzica pentru a aduce oamenii împreună. Cu toate acestea, mă întristează să văd cum dezinformarea este acum folosită pentru a ne împărți lumea”, a scris el, înainte de a dezvălui că va părăsi platforma.

„Am decis să nu mai folosesc Twitter, având în vedere modificarea recentă a politicii, care va permite dezinformarea să înflorească necontrolat”, a scris John.

Ieșirea sa a provocat un răspuns din partea însuși șeful Twitter.

Musk a scris: „Îmi place muzica ta. Sper să te întorci. Există vreo dezinformare în special de care te îngrijorează?”

Twitter a anunțat că nu va mai aplica politica de dezinformare COVID-19 a companiei, la scurt timp după ce Musk a preluat conducerea. Acea politică adoptată în 2020 interzice postările care contrazic „surse autorizate” despre virus. Ulterior, s-a extins pentru a elimina postările cu conținut „dăunător sau înșelător” despre vaccinurile COVID-19.

Musk a fost extrem de vocal în direcția restabilirea libertății de exprimare pe site-ul social media.

Preluarea lui Musk în octombrie a provocat un exod de celebrități nemulțumite, de la actrița Whoopi Goldberg la creatoarea „Grey’s Anatomy”, Shonda Rhimes.

Fanii au inundat postarea lui John și-au exprimat tristețea pentru că muzicianul a părăsit Twitter, în timp ce unii din industrie l-au criticat pe celebrul interpret pentru decizia sa.

Muzicianul Fives Times August l-a certat pe John, acuzându-l că a cedat la prea repede.

„Știi ce mă întristează? Artiști ca tine, care au păstrat tăcerea în ultimii ani în fața tiraniei la nivel mondial. Ai avut șansa să impui, să te împotrivești lucurilor care nu erau normale ca un adevărat rocker, dar în schimb te-ai alăturat regimului. Să-ți fie rușine și orice alt artist care a urmat suitei”, a scris el.

Jurnalistul Jim Stinson a fost unul dintre mulți utilizatori care s-au întrebat de ce John ar fi împotriva „cenzurii”.

"Elton John pe care mi-l amintesc din anii 1970 s-ar opune cenzurii. Ce s-a întâmplat cu acel tip? Mi-e dor de el", a scris el.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră