Un nou tip de elicopter greu - H215 se va produce la Ghimbav începând din 2017

18 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Un nou tip de elicopter greu - H215 se va produce la Ghimbav începând din 2017


"Astăzi este un pas mare pentru Airbus Helicopters şi un mare pas pentru România. Este un nou concept, o inovare pe care o aducem clienţilor noştri. Elicopterul H215 are o importanţă strategică pentru Airbus Helicopters şi ne va permite să le oferim clienţilor cel mai bun elicopter adaptat nevoilor lor, la costuri de operare şi de întreţinere directe extrem de competitive. Prin acest parteneriat extins cu România, un important membru al UE şi NATO, ne vom asigura că legendarele elicoptere grele bimotor sunt mai economice ca niciodată pe pieţele curente şi emergente", a spus Guillaume Faury.
Ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, a afirmat că proiectul este unul spectaculos, iar Airbus Helicopters din Ghimbav va deveni un punct de referinţă în România. Şi Ambasadorul Franţei în România, Francois Saint-Paul, a subliniat importanţa zilei de marţi pentru că s-au pus bazele unui proiect european foarte important, care nu este numai o investiţie fizică, ci şi una a viitorului.
H215 este o variantă avansată a fostului AS332 C1e/L1e și oferă un nou concept de afaceri și industrial pentru acest elicopter sigur, cu performanțe dovedite și la prețuri accesibile, construit cu mândrie în România. Sub controlul Airbus Helicopters Industries, fabrica de 10.000 m² cu sediul în Brașov va găzdui producția de H215 de la achiziții până la post-vânzare, inclusiv activități de proiectare și va oferi locuri de muncă pentru mai mult de 300 de angajați pe termen lung. Linia de asamblare modernă cu flux takt va avea o capacitate de producție de până la 15 de aeronave pe an. Primul H215 care va ieși de pe linia de asamblare este planificat pentru 2017.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră