O elevă de clasa a IX-a s-a aruncat de la etajul 3 al Colegiului Murgoci din Brăila

07 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
O elevă de clasa a IX-a s-a aruncat de la etajul 3 al Colegiului Murgoci din Brăila

UPDATE 12:59 - Eleva de clasa a IX-a de la Colegiul Murgoci din Brăila, care a căzut astăzi de la etajul al treilea al școlii unde învăța, a încercat să se sinucidă, a declarat asistentul medical șef al liceului, Gina Sandu.

"Eu am ajuns lângă copil imediat după ce a am fost anunțată. Era conștientă, căzută pe partea dreaptă, cu sânge la nas, piramida nazală tumefiată și acuza dureri de spate. Am întrebat-o cum o cheamă, ce clasă este, ca să văd dacă este ancorată în realitate. Apoi am întrebat-o: cum ai căzut? Ea mi-a răspuns: am vrut să mă omor. De ce, am întrebat-o. Pentru că asta nu este viață, mi-a răspuns. Am stat și i-am supravegheat funcțiile vitale până a venit Salvarea. Am învelit-o, nu am mișcat-o, ca să nu îi agravez leziunile interne, pentru că nu știam ce are. După ce va ieși din spital, am vorbit și cu mama și i-am recomandat să-i facă un control la psihiatrie, la psiholog. Persoanele care fac tentative de suicid atât de mari repetă astfel de gesturi. Ferească Dumnezeu, ca a doua oară, să nu îl facă definitiv", a spus Gina Sandu, conform Agerpres.

Ea a precizat că, față de cazul înregistrat în urmă cu câțiva ani, tot la Colegiul Murgoci, când o elevă a căzut accidental de la primul etaj, acum gestul elevei a fost unul voit.

"Față de cazul pe care l-am avut cu ani în urmă, când accidental a căzut un copil de la etaj, pentru că pe vremea aceea se deschideau ferestrele în afară, acum avem de-a face cu un gest făcut intenționat. Acum s-au schimbat ferestrele, sunt din termopan și se deschid înăuntru", a mai spus Gina Sandu.

...............................

Un eveniment ce se putea încheia tragic a avut loc, în această dimineață, la Colegiul Murgoci din Brăila.

O elevă de clasa a IX-a a căzut de la etajul al treilea al școlii, fiind transportată de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Brăila.

Medicul care i-a acordat primele îngrijiri a declarat pentru obiectivbr.ro că fata se afla într-o stare relativ bună și nu a suferit leziuni care să-i pună în pericol viața.

Adolescenta a suferit mai multe traumatisme cranio faciale și o ruptură de piramidă nazală, însă un diagnostic precis va fi pus însă la finalizarea investigațiilor de specialitate, în special a examenului tomograf.

"Eu am fost acolo la câteva minute după incident, m-a sunat conducerea școlii. Copila era în clasă, în timp ce colegii ei de clasă se aflau în laboratorul de fizică, unde se desfășura ora. Ea stătea în clasă cu o altă colegă calificată la olimpiada de limbă latină, care era păsuită de conducerea școlii ca să se pregătească pentru competiție. Fata care a căzut se afla pe pervazul geamului, iar cea care era calificată la olimpiadă i-a spus: ai grijă să nu cazi. La un moment dat a căzut pe geam, de la etajul trei. Eleva a absentat și la prima oră, de informatică, și a fost trecută absentă și la fizică. Mă gândesc eu că ar fi întârziat și a zis să nu mai intre nici la fizică. Îi cam plăcea să chiulească, avea 41 de absențe. Am rugat conducerea școlii să întocmească un raport pe care să îl transmitem și la minister", a declarat pentru Agerpres șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, Cătălin Canciu.

Articol în curs de actualizare

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră