Elev olimpic, bătut de mamă pentru că ar fi refuzat să participe la un proiect școlar. Copilul, la rândul său violent cu mama sa

19 Mai 2017
Elev olimpic, bătut de mamă pentru că ar fi refuzat să participe la un proiect școlar.  Copilul, la rândul său violent cu mama sa

Un copil de 13 ani a fost snopit în bătaie de propria sa mamă şi a ajuns la spital plin de răni şi vânătăi. Izbucnirea violentă a mamei s-ar fi declanșat după ce a aflat că băiatul, elev eminent, a refuzat să participe la un proiect şcolar. Pe de altă parte, vecinii susțin că la rândul său, copilul ar reacționa violent la observațiile mamei sale, scandalurile între cei doi fiind cotidiene, bătăile fiind parte în parte...

Întâmplarea s-a petrecut în Târgu-Jiu. Mama este medic și comisar-șef în Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, băiatul său, elev eminent la liceul  Tudor Vladimirescu din localitate, olimpic la mai multe materii

În momentul de criză, povestesc vecinii, mama ar fi început să îşi bată copilul în casă. Acesta a fugit pe uşă, iar în scară l-a prins şi a continuat să dea în el. O vecină a văzut totul şi a sunat la 112.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru violență în familie. Tot ei au și dus copilul la spital.

"După echimozele care s-au observat pe corpul copilului, cu siguranţă a fost un obiect cu o consistenţă suficient de tare care să producă urme. Există o plagă superficială, ce ar fi putut fi generată de o mușcătură”, a declarat, pentru Digi24, Tiberiu Tătaru, director Spitalul Judeţean Gorj.

Vecinii susțin că incidentul nu este unul izolat. Mama ar obișnui să-şi lovească frecvent fiul. "Îl pune să învețe până noaptea la 12. Și îl bate încontinuu. Astăzi a ieșit copilul țipând din casă, iar ea, după el, îl striga să-l spele de sânge. Nu știu cu ce îl lovește. Cu palmele, cu pumnii. Dacă a ajuns la spital, înseamnă că l-a bătut într-un hal fără de hal”, a declarat o vecină reporterilor.

Dirigintele elevului are o explicaţie pentru izbucnirea violentă a mamei. "Avea de susținut un proiect și se pare că el nu ar mai fi vrut să participe", a spus Tudor Stamatescu, dirigintele elevului.

Pe de altă parte, gorj-domino.ro, informează că o parte din vecini au declarat că băiatul este de un teribilism extrem și că la rândul său este violent cu mama sa, fiind exasperați de scandalurile izbucnite între cei doi aproape zilnic.

"O chema Marin înainte de căsătorie, în urmă cu circa 27 de ani. S-a despărţit de soţ, rămânând cu băiatul. Numai că, au ajuns să se bată parte-n parte. Pe copil l-a dat şi la Karate. Apoi, a ajuns la psiholog şi degeaba. Copilul pare să fie greu de controlat. Sare la mama lui s-o bată. Vecinii le bat în pereţi fiindcă s-au săturat de scandalurile în seară de seară… Situaţia este destul de cunoscută. Băiatul nu o ascultă deloc pe mamă-sa şi au ajuns să se bată, cum v-am zis, parte-n parte. Nici şedinţele la psiholog nu au efect, după câte se vede", au declarat apropiații familiei, conform sursei citate.

Dacă în urma anchetei inspectorilor sociali se dovedește că femeia își abuzează copilul, ea riscă să fie decazută din drepturi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră