Udrea, despre cazul violatorilor din Vaslui: Nu cred că presiunea publică ar trebui să influenţeze actul de justiţie

24 Iul 2015
Udrea, despre cazul violatorilor din Vaslui: Nu cred că presiunea publică ar trebui să influenţeze actul de justiţie
Elena Udrea s-a prezentat, în această dimineață, la Poliţie, pentru a semna conform obligaţiilor controlului judiciar, sub care este cercetată în dosarul "Gala Bute". 
 
Fostul ministru a vorbit despre cazul celor șapte violatori din Vaslui, afirmând că este "o mare ipocrizie a celor care au reacționat acum" pentru că tinerii sunt liberi încă din martie.
 
Udrea a spus că este o situație aberantă faptul că oameni care au deţinut funcţii importante sunt arestați preventiv, fiind considerați un pericol public, în timp ce violatorii în grup sunt lăsați în libertate. 
 
"Este o mare ipocrizie a celor care au reacţionat acum. Violatorii sunt liberi încă din martie. Când eu scriam din arest că eu, un om politic, o femeie, sunt arestată pe baza unor declaraţii nesusţinute de nicio altă probă, iar violatorii aceia sunt liberi, deşi au violat o tânără, nimeni nu a reacţionat. Acum, după atâtea luni, există această reacţie. Sigur, cred că modul în care este văzută astăzi politica penală sau viziunea pentru care astăzi se fac arestări preventive duce la astfel de aberaţii. Şi anume arestezi preventiv oameni care au deţinut funcţii importante, pentru fapte presupus săvârşite cu ani de zile în urmă, pentru fapte de corupţie, îi consideri pericol public, dar nu sunt pericol public nişte violatori în grup. E o situaţie aberantă. Asta trebuie rezolvată de justiţie. Nu ştiu cât poate să influenţeze presiunea publică şi până la urmă nu cred că presiunea publică ar trebui să influenţeze actul de justiţie", a conchis Elena Udrea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră