Plânge, Nuţica, plânge! Udrea dă explicaţii în „Gala Bute“

26 Apr 2016 | scris de Mara Răducanu
Plânge, Nuţica, plânge! Udrea dă explicaţii în „Gala Bute“

Fostul ministru va chema în instanţă mai mulţi martori 

Elena Udrea a venit să dea explicaţii în legătură cu acuzațiile pe care i le aduc procurorii anticorupție. Fostul ministru este ultimul inculpat din dosar care este audiat înainte de a se trece la a doua etapă, cea a administrării și discutării probelor aduse atât de procurori cât și de avocații apărării. Deputatul a anunțat deja că vrea să cheme în instanță mai mulți martori, inclusiv foști colegi din Minister, care să povestească cum a fost organizată Gala Bute.  De asemenea, a fost reaudiat și fostul consilier al Elenei Udrea. Ștefan Lungu a dat o declarație mai amănunțită cu privire la aciuzațiile potrivit cărora oamenii de afaceri plăteau comisioane nelegale către funcționari din Minister pentru a se asigura că această instituție face la timp plățile pentru contractele aflate deja în derulare. Potrivit lui Ștefan Lungu aceste comisioane erau o practică obișnuită în minister și se ridicau 10 % din valoarea contractelor acordate de minister.

Elena Udrea a recunoscut că primea note. De la SRI

Elena Udrea a mai declarat în sala de judecată şi că primea note de la SRI. „Am citit o notă SRI la un moment dat despre acest caz, în care se preciza că Gărdean relaționează cu unul dintre directorii din minister, Mihăilă, și că încearcă să și obțină niște avize de la Nastasia. Ca urmare i-am chemat pe amândoi, pe Mihăila l-am dat afară, iar lui Nastasia i-am atras atenția”, a spus Udrea, marți, în sala de judecată, potrivit Antena 3. 

Udrea a fost arestată timp de 72 de zile

Udrea a fost arestată timp de 72 de zile, iar acum se află sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu. Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015, în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă - administratorul unei firme. Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră