Elena Udrea: Toate partidele se finanțează cu bani negri

19 Iun 2015
Elena Udrea: Toate partidele se finanțează cu bani negri
Elena Udrea s-a prezentat din nou la poliție pentru a respecta controlul judiciar. Fostul ministru trebuie să dea cu subsemnatul de două ori pe săptămână, mai exact în fiecare marți și vineri, pentru a nu încălca măsura preventivă dispusă de instanţă.

Întrebată de jurnalişti dacă o surprinde arestarea primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, sub acuzaţia de trafic de influenţă, Elena Udrea a răspuns: "Nu mă mir. Când am spus că toate partidele se finanţează din bani negri, toată lumea m-a acuzat pe mine". 

Despre milionul de euro care s-a vehiculat că l-ar fi avut, Udrea spune că nu este altceva decât o invenție. În acest caz, ar fi vorba despre casa și terenul pe care le-a împărțit cu fostul soț în timpul căsniciei, și pe care le-a vândut atunci când au divorțat.

”Este o nebunie! Dacă era un milion de euro nu trebuia să fie în declarația de avere? Am zis că am făcut niște plăți în avans pentru că știam că voi fi arestată și nu voiam să rămân cu datorii”, a explicat fostul ministru.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, marți, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu în cazul Elenei Udrea, aceasta urmând să fie judecată în dosarul "Gala Bute" sub control judiciar.
 
Fostul ministru a fost trimis în judecată pe 21 aprilie, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră