Bucureşti: ELCEN cere majorarea preţului la căldură

18 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Bucureşti: ELCEN cere majorarea preţului la căldură

Solicitarea majorării cu 19% a fost făcută după ce, iniţial, la sfârşitul lunii decembrie 2015, SC Electrocentrale Bucureşti SA a cerut creşterea cu 27% a preţului apei de adaos în termoficare, respectiv de la 5,02 lei/m³ la 6,38 lei/m³.

"Conform adresei transmise de ELCEN în data de 29.12.2015 către RADET, se arăta că fundamentarea creşterii preţului pentru apa de adaos cu 27% are la bază mai mulţi factori, printre care şi creşterea fondului de salarii destinat personalului acestei societăţi, fond de salarii care este deja prevăzut în calculul tarifului la Gcal. În fundamentarea creşterii preţului, un procent de 4,06 îl
reprezenta valoarea destinată cheltuielilor cu personalul angajat ELCEN, majorarea fiind justificată prin faptul că în anul 2009 fondul de salarii nu cuprindea <adaosurile de sărbători> destinate salariaţilor ELCEN", se arată într-un comunicat al RADET.

Cum RADET-ul a avut obiecţii la cererea de majorare, ELCEN a revenit cu o nouă solicitare de majorare a preţului apei de adaos cu 19%. RADET nu precizează însă dacă şi de data aceasta are obiecţii şi dacă e de acord cu majorarea preţului la apa de adaos cu procentul cerut de ELCEN. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră