Educaţie sexuală în şcoli. Episcopia Devei şi Hunedoarei: Biserica nu este împotrivă, dar nici nu este de acord

07 Oct 2015
Educaţie sexuală în şcoli. Episcopia Devei şi Hunedoarei: Biserica nu este împotrivă, dar nici nu este de acord
Tema introducerii orelor de educaţie sexuală în şcoli a fost readusă din nou în atenţia publică de către un grup de 18 ONG-uri. Acestea au transmis o scrisoare deschisă Ministerului Educaţiei, prin care îşi arată dezacordul pentru ca o astfel de materie să fie introdusă în programul şcolar. Asta, după ce un alt grup de 67 de ONG-uri a cerut la începutul anului şcolar aceluiaşi minister să organizeze ore de educaţie sexuală pentru elevi, scrie presa locală.

Cele 18 ONG-uri, unele dintre ele având legătură cu religia, susţin că „părinţii sunt cei mai buni educatori ai copiilor în materie de viaţă intimă şi de familie”, lucru pe care-l susţin şi reprezentanţii bisericii ortodxe din judeţ. „Trăim într-o societate în care se promovează în exces promiscuitatea, pornografia, sau lipsa de moralitate. Promovarea la nivel didactic a unor astfel de lucruri nu mi se pare oportună. Dacă s-a făcut vâlvă pe tema orelor de religie în şcoli, ar trebui să se procedeze la fel şi în acest caz. Suntem de acord cu lucrurile normale şi fireşti, cum ar fi să se facă ore de igienă în şcoli, nicidecum ore de educaţie sexuală. Nu cred că aspecte de genul acesta ar trebui predate la şcoală. Nu este vorba de a-i ţine departe de copii de această temă, pentru că societatea oricum este inundată de astfel de lucruri. Se pot organiza discuţii pe această temă la orele de dirigenţie, unde pot fi invitaţi specialişti, cum ar fi medicii sau psihologii. Biserica nu este împotriva discuţiilor despre viaţa intimă, dar nici nu este de acord să se aloce o oră separată pentru educaţia sexuală”, a afirmat preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara declară că o astfel de iniţiativă este binevenită, elevii fiind consiliaţi şi până acum pe teme ale vieţii sexuale la orele de dirigenţie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră