Educație pentru fete, de la domnu' de la minister: Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii!

22 Oct 2015
Educație pentru fete, de la domnu' de la minister: Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii!
Perioada celor șapte ani de educație primiți acasă se pare că va trebui prelungită, asta și numai după ce, ca părinte, vei da piept cu sfatul pe care un secretar de stat în ministerul Educației a considerat necesar să-l dea fetelor: "Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii!".

Probabil secretarul de stat în ministerul Educației, Vasile Șalaru, a fost sincer atunci când, într-o conferință de presă susținută la Deva, a anunțat că are în intenție introducerea în școli a unor cursuri în care elevele să învețe "să meargă frumos", "să știe să fie gazde bune" și "să învețe cum se servește ceaiul".

"Elevii noştri nu ştiu să calce pe stradă. Eu aş vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, ştiind să fie o gazdă bună, şi cred că este o latură a învăţământului românesc, care a fost total neglijată, şi care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiţi, de trecuta educaţie de pension", a declarat Vasile Şalaru, potrivit publicaţiei Glasul Hunedoarei.

Întrebat dacă nu ar fi mult mai util pentru elevi să înveţe educaţie rutieră sau cursuri de prim-ajutor, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a răspuns: "Nimeni nu spune ca aceste lucruri să nu se facă. La dirigenţie, ele erau obligatorii. Se făceau şi acestea. Eu am spus ca pe lângă astea să se facă şi altceva".

La finalul conferinţei de presă, secretarul de stat a spus că fetele ar trebui să-i urmeze sfatul: "Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii!".

"Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înţeles, dar cred că un băiat, când are de braţ o fată, cel puţin aşa e la mine, în zona Moldovei, nu cred că îl interesează dacă fata ştie educaţie rutieră, ci dacă ştie să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii!", a spus Şalaru.

Dacă domnu' secretar de stat nu va fi în stare să comită gestul firesc al demisiei sale, probabil că în scurt timp, într-o altă conferință de presă s-ar putea să se audă și să-l audă și lumea că și-ar dori ca elevele să treacă la un nivel superior, de la ținută și tango, la cel de dans pe mese prin baruri sau la bară prin cluburi!

Pentru satisfacția tuturor, prezentăm și imaginea domnului secretar de stat Vasile Șalaru, surprins într-o ipostază în care se visa pe străzile-i moldovene, mergând la brațul unei fete cu pieptul în față, dosul în spate, cu băieți leșinând în jur... Ce educație, ce cultură, dom'le!




Alte stiri din Actualitate

Ultima oră