Dublă naționalitate pentru românii din Spania? Autoritățile de la Madrid iau în calcul acest lucru la inițiativa FADERE

14 Iul 2015
Dublă naționalitate pentru românii din Spania? Autoritățile de la Madrid iau în calcul acest lucru la inițiativa FADERE
In urma solicitarii pe care FADERE, Federatia asociatiilor de romani din Europa a trims-o saptamana trecuta presedintelui Romaniei, administratia de la Madrid si de la bucuresti sunt de acord sa studieze posibilitate incheierii unui acord de dubla nationalitate pentru romanii care locuiesc in Spania si pentru spaniolii care locuiesc in Romania.

Ieri domnul Klaus Iohannis a vizitat Spania si pe langa problemele legate de colaborarea intre Romania si Spania, conform spuselor presedintelui de Guvern spaniol domnul Mariano Rajoy, pe masa discutiilor s-a aflat si tema dublei nationalitati.

Pe langa cei 900 000 de romani care locuiesc in Spania care ar putea beneficia de acest acord mai sunt si spaniolii care locuiesc in Romania si care ar dori sa aibe cetatenie romana fara sa o piarda pe cea spaniola. In urmatoarele zile FADERE va semna un acord cu Asociatia spaniolilor din Romania ca impreuna sa sustina implementarea acordului de dubla nationalitate.

„Suntem constienti ca este un proces greoi care are nevoie de timp, totusi apreciem ca presedintele Romaniei a pus pe masa discutiilor de la Madrid si problemle cu care diaspora din Spania se confrunta.”,:a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE-Federația asociațiilor de români din Europa.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră