Două țigănci sar asupra unei femei oprite în fața unui ATM și îi fură banii (VIDEO)

15 Sep 2015
Două țigănci sar asupra unei femei oprite în fața unui ATM și îi fură banii (VIDEO)
S-a întâmplat acum câteva zile. În Paris. Ziua. În plină civilizație. Și nimeni nu a intervenit.

Două țigănci – nu avem nici un motiv să le spunem românce, nici fotografiile, nici textul apărut în The Mirror nu ne îndreptățesc la acest lucru – ei bine, două țigănci au jefuit ăn plină stradă o femeie care încerca să scoată bani de la un bancomat.

Imaginile aratpă cum cele două se apropie, pândesc victima până ce introduce codul PIN, după care o împing din fața ATM-ului. Victima tâlhăriei strigă după ajutor și încearcă din răsputeri să le țină pe cele două departe de bancomat – fără succes însă.

Nimeni nu intervine

Jena autorităților franceze, plecate pe biciclete în căutare de teroriști, probabil, este cu atât mai mare cu cât la căteva sute de metri distanță de locul faptei, la Palatul de Justiție, tocmai se judeca un proces în care două „românce” Mariana Gândac și Sandra Baicu, erau incriminate pentru coordonarea unei rețele de tâlhari. Cele două aveau o rețea bine pusă la punct care acționa în jurul zonelor istorice ale Parisului – Muzeul Luvru, Catedrala Notre Damme, de-a lungul Senei, etc – și vizau în primul rând turiști cărora le furau bani sau obiecte de valoare. Pe banca acuzaților, pe lângă cele două „șefe” au luat loc alte 15 persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 46 de ani

“Sunt profesioniști, fură tot timpul și sunt bine organizați”, se destăinuie comisarul de poliție Damien Vallot. „Pe zi ce trece vedem cum aceste bande se <<profesionalizează>>. Sunt atenți la tot ce mișcă și se mișcă în funcție de cum și câtă poliție este în jur. Există persoane – de obicei cerșetori – care îți distrag atenția, pentru ca ceilați să opereze”.

ATM-ul din imagine nu este pentru prima dată martorul unor astfel de scene, însă autoritățile spun că nu pot face față valului de țigani, veniți în special din România și Bulgaria.  


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră