UPDATE. Sorin Oprescu nu i-a înduplecat nici astăzi pe magistraţi. Primarul suspendat rămâne în spatele gratiilor

09 Oct 2015
UPDATE. Sorin Oprescu nu i-a înduplecat nici astăzi pe magistraţi. Primarul suspendat rămâne în spatele gratiilor
UPDATE. Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne în arest.

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti judecă astăzi  contestaţia la prelungirea arestului preventiv cerută de procurori. Sorin Oprescu a fost internat, joi, la Spitalul Fundeni, unde va fi supus mai multor investigaţii medicale, astfel că edilul suspendat nu va fi prezent în faţa magistraţilor. Unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu a declarat că fostul edil nu va ajunge vineri la Curtea de Apel Bucureşti. Mai mult, apărătorii lui Oprescu vor prezenta, din nou, magistraților acte care arată că acesta are grave probleme de sănătate, care nu îi permit să suporte regimul de detenție.

„Avem documentele medicale de la Spitalul Universitar, pe care le vom depune şi cu care sperăm să facem dovada că este incompatibil cu această stare de arest şi că, în acest moment, nu-şi poate ţine sub control toate afecţiunile pe care le are şi riscă să ajungă la complicaţii foarte grave (...) Singur îşi face injecţiile, noi i le punem la dispoziţie, nu statul român. Singur îşi face şi măsurătorile valorilor, dimineaţa şi seara (...) S-a dus o luptă seculară să poată fi internat", a spus Viorel Mocanu.

Reamintim că Sorin Oprescu a fost transferat, vineri, de la Arestul Poliţiei Capitalei la Spitalul Fundeni, unde va fi supus mai multor investigaţii medicale. Primarul suspendat al Capitalei are nu mai puțin de 12 diagnostice, cea mai grea boala a sa este diabetul. Medicii de la Spitalul Fundeni vor să afle dacă nodulul descoperit în plămânii lui Oprescu este sau nu un cancer în stadiu incipient.

De ce suferă edilul suspendat al Capitalei


Sorin Oprescu nu doreşte ca raportul să fie făcut public, însă avocatul Viorel Mocanu a confirmat că în document se menţionează cele 12 afecţiuni de care suferă primarul suspendat al Capitalei. Avocatul Viorel Mocanu a declarat că nu poate infirma, dar nici confirma suspiciunea de cancer pulmonar de care ar suferi Sorin Oprescu.

Apărătorul lui Sorin Oprescu mai spune ca investigatiile nu pot fi facute la Spitalul Univesitar si cel mai probabil acesta va trebui internat intr-o alta clinica. Tribunalul Bucureşti a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele primarului suspendat al capitalei. Decizia nu este definitivă.

De ce este acuzat primarul suspendat al Capitalei

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

Avocaţii lui Sorin Oprescu vor să ceară DNA confruntarea primarului suspendat al Capitalei cu Bogdan Popa, şeful de la Administraţia Cimitirelor, dar şi audierea unor martori propuşi de apărare şi depunerea unor înscrisuri suplimentare la dosarul de corupţie.



 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră