Dosarul „COLOANA OFICIALĂ“ privind moartea lui Bogdan Gigină, preluat de Parchetul General. Suspiciuni de ABUZ ÎN SERVICIU pentru Gabriel Oprea

04 Noi 2015
Dosarul „COLOANA OFICIALĂ“  privind moartea lui Bogdan Gigină, preluat de Parchetul General. Suspiciuni de ABUZ ÎN SERVICIU pentru Gabriel Oprea
Dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină a fost preluat de Parchetul General, după ce Parchetul Capitalei şi-a declinat competenţa, ţinând cont de funcţia persoanei implicate, mai exact ministrul Gabriel Oprea, au declarat pentru mariustuca.ro surse judiciare. Tot potrivit unor surse ar exista suspiciuni că ministrul Gabriel Oprea ar fi abuzat de coloana oficială atunci când a avut loc acest accident.

Tribunalul București și-a declinat competența abia dupa ce inspectia judiciara s-a autosesizat in aceast dosar si cerceteaza daca Parchetul de pe langa Tribunalului București are competenta necesara pentru a instrumenta dosarul vizand moartea politistului Bogdan Gigina. Tribunalul București și-a declinat competența abia după ce Inspecția Judiciară s-a autosesizat în acest dosar cercetând dacă Parchetul de pe lângă Tribunalul București are competența necesară pentru a instrumenta dosarul vizând moartea polițistului Gigină.
 
"Având în vedere relatările recente din mass media, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 29 octombrie, cu privire la posibile încălcări ale dispozițiilor procedurale referitoare la competența de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale, în dosarul vizând decesul subinspectorului de poliție Bogdan Gigină, instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Lucrarea a fost înregistrată la Direcția de inspecție judiciară pentru procurori", preciza Inspecția Judiciară într-un comunicat. 

Dosar penal pentru ucidere din culpă
 
Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis un dosar penal în cazul decesului polițistului Bogdan Gigină, sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.
 
În urmă cu o săptămână, vicepremierul Gabriel Oprea a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București pentru a fi audiat în acest dosar.
 
"Eram în timpul serviciului, îmi făceam datoria. Veneam de la o instituție a statului român. Am declarat aceste lucruri, nu am voie să spun mai mult decât am declarat. N-am avut nimic în plus față de ceilalți miniștri de Interne. N-am avut anul acesta nicio zi de concediu, am muncit de dimineața până seara într-un context greu de securitate. Am avut mai multe deplasări. Ori de câte ori voi fi chemat la Parchet, voi declara. Am trimis toate documentele. Și vreau să știți că în toată activitatea mea de ministru sau de vicepremier nu am încălcat legea", a declarat vicepremierul Oprea după ce a fost audiat.
 
În dosar, au mai fost audiați șoferul care conducea mașina în care s-a aflat Gabriel Oprea, aghiotantul acestuia, dar și alte persoane care aveau cunoștință despre împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, respectiv polițiștii din coloană și cei aflați în intersecție, muncitorii care efectuau lucrările de reparații, precum și alți martori oculari aflați în zonă.
 
Polițistul Bogdan Gigină a murit după ce, în seara zilei de 20 octombrie, a căzut cu motocicleta pe care o conducea într-o groapă din carosabil, pe bd. Știrbei Vodă.
 
Poliția Capitalei a anunțat ulterior că polițistul se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.
 
"Polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic", a anunțat Poliția Capitalei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră