Dosarul Poșta Română. Gheorghe Ştefan, trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani

19 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Dosarul Poșta Română. Gheorghe Ştefan, trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Dan Mihai Toader - fost director al Poştei Române; Florin Aurelian Ciobotaru, la data faptelor director general adjunct, coordonator al Direcţiei comerciale din CN Poşta Română SA; omul de afaceri Marian Constantinof, cel care controla printr-un interpus SC Posh Telecom Solutions SRL; Emmanouil Sorillos - administrator al SC Smart Telecom Solutions SRL şi Cosmin Dragoş Mihăilescu.

De asemenea, firma SC Smart Telecom Solutions SRL a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, CN Poşta Română SA a încheiat, la data de 27 iulie 2006, în condiţii dezavantajoase, cu SC Super Total Services SRL (devenită SC Smart Telecom Solutions SRL), un contract de asociere în participaţiune privind prestarea unui serviciu de 'bill payment' (încasare electronică a facturilor), folosind o reţea de terminale POS ce aparţinea unei societăţi de profil. SC Smart Telecom Solutions SRL, reprezentată de Emmanouil Sorillos, nu a făcut decât să se interpună între Poşta Română SA şi firma respectivă, preluând o parte din profitul companiei naţionale.

Cel care, din partea Poştei Române, a determinat semnarea, de către subordonaţii săi a acestui contract este directorul general de la acel moment - Dan Mihai Toader. Contractul respectiv s-a încheiat ca urmare a înţelegerii acestuia din urmă cu Emmanouil Sorillos. Prin executarea contractului, Poşta Română a suferit un prejudiciu de 1.437.139 euro.

DNA mai arată că, în cursul anului 2009, Gheorghe Ştefan, primar al municipiului Piatra Neamţ şi vicepreşedinte al PDL, pentru a controla modul de atribuire ori de executare a contractelor, şi-a impus un apropiat, pe Florin Aurelian Ciobotaru, în funcţia de director general adjunct, având în coordonare Direcţia comercială a CN Poşta Română SA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de menţinere a măsurilor asigurătorii dispuse în cauză şi de luare faţă de SC Smart Telecom Solutions SRL a următoarelor măsuri preventive: interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau de lichidare, interdicţia iniţierii fuziunii, a divizării, a reducerii capitalului social, interzicerea unor operaţiuni patrimoniale, susceptibile de a antrena diminuarea activului patrimonial sau insolvenţa, cu excepţia măsurilor de conservare. (Veronica Micu)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră