Doi tineri au ucis un om pentru 3000 de lei, apoi au sărbătorit cu șaorma

21 Iul 2015
Doi tineri au ucis un om pentru 3000 de lei, apoi au sărbătorit cu șaorma
La 10 iulie a.c., un bărbat de 67 de ani din Arad a fost găsit mort în casă de soţia lui. Era legat de un scaun, pe jumătate dezbrăcat și plin de sânge. Anchetatorii au bănuit, din primele momente, că mobilul crimei este jaful. Victima povestise prin vecini că a strâns câteva zeci de mii de lei, bani cu care voia să cumpere o locuinţă în Ungaria.

Criminalii au fost prinși și şi-au recunoscut fapta. Sunt doi tineri din Arad, Steau Lucian (30 ani) şi Csiki Florin (24 ani). Unul dintre ei era vecin cu victima.

Cei doi l-au legat pe bărbat de scaun şi l-au bătut pentru a spune unde îşi ţine economiile. Victima a fost lovită cu o bâtă peste cap, de mai multe ori. „Nu am vrut să se întâmple aşa ceva. Numai banii am vrut să i-i luăm. Nu am plănuit nimic! Pe loc a fost tot. Şi l-am lovit din greşeală peste faţă... Din greşeală. Nu, nu am vrut să îl omorâm; ne pare rău de ce s-a întâmplat. Era vorba doar despre furt, nu era vorba de crimă; nu voia nimeni să se ajungă aici. Am vrut să îi luăm doar banii, nimic mai mult”, au explicat anchetatorilor cei doi indivizi, conform glsa.ro.



Ȋnsă crima a fost una premeditată, ea fiind pusă la cale de către vecinul bărbatului ucis, care ştia că acesta ar avea niște bani puşi deoparte. După o săptămână de pregătiri, criminalii au intrat în casa victimei, unul cu mănuşi, celălalt cu un spray lacrimogen.

După ce l-au ucis, cei doi au luat din casa bătrânului 500 de euro, 800 de lei, un telefon şi ţigări. Apoi, şi-au împărţit frăţeste prada şi au început să petreacă. Cu banii furaţi, unul dintre ei şi-a cumpărat şaorma, iar celălalt a organizat botezul copilului.

Tribunalul Arad a admis arestarea preventivă a celor doi indivizi acuzaţi de omor calificat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră