#dogpoopgirl în competiția oficială a Festivalului de Film de la Moscova

09 Apr 2021
#dogpoopgirl în competiția oficială a Festivalului de Film de la Moscova

#dogpoopgirl, debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Huțuleac va avea premiera internațională luna aceasta în Competiția Oficială a celei de-a 43a ediții a Festivalului de Fillm de la Moscova, alături de filme din Norvegia, Japonia, Italia, Spania, Iran și Cuba . O co-producție DaKino și DIUD, filmul îi are în distribuție, printre alții, pe: Andreea Grămoșteanu, Tudor Istodor, Cezar Antal, Paul Chiribuță, Coca Bloos, Carol Ionescu și Mircea Gheorghiu.

Turnat în doar 18 zile,  #dogpoopgirl spune povestea Alinei Moga, angajata unei bănci din capitală, devenită peste noapte persona non grata după ce câinele ei defechează pe podeaua unui vagon de metrou iar un adolescent aflat la fața locului fillmează întreg incidentul cu telefonul mobil. Scenariul este inspirat din fapte reale, petrecute în 2005, în Coreea de Sud.

“Am scris scenariul din mijlocul unei iremediabile frici legate de puterea internetului. Mă paralizează forța distructivă a mulțimilor. Spațiul on-line este noua piață publică în care oamenii se împart mai întâi în buni și răi după care se anihilează reciproc. Viața capătă pe zi ce trece dinamica unui joc pe calculator. Am vrut să spun o poveste în cheie comică despre aceste lucruri tocmai ca să-mi exorcizez această frică, așa cum îi desenezi unui copil monstrul de sub pat îmbrăcat în rochiță ca să îl liniștești înainte de somn. Profit de ocazie ca să-mi reamintesc, atât mie cât și tuturor celor care trăiesc aceste vremuri absurde, că simpla prezență a rochiței nu face monstrul mai puțin periculos.”

spune Andrei Huțuleac, regizorul filmului.

Producătorul fillmului, Dan Chișu declară și el: „Mă bucur că după atâtea luni de muncă, valoarea filmului este recunoscută prin această selecție la Festivalul Internațional de Film de la Moscova. Un regizor, mai ales la început de drum, are nevoie de astfel de confirmări  pentru a ști că este pe drumul cel bun. Cu toate astea, cea mai mare reușită va fi dacă, în mijlocul acestui haos pandemic, vom reuși să dăm drumul filmului în cinematografe. RE-întâlnirea cu publicul este, de fapt, confirmarea supremă de care întreaga breaslă are nevoie.”

 

Trailer-ul filmului este disponibil pe Youtube: https://youtu.be/gfabxY2mQFw 

 

Produs cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Televiziunea Română, Heineken România și Superbet.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră