Procurorii DNA au dispus reținerea a mai multor membri din Comisia de Despăgubiri ANRP

26 Noi 2015 | scris de Cristi Ionescu
Procurorii DNA au dispus reținerea a mai multor membri din Comisia de Despăgubiri ANRP

Direcția Națională Anticorupție (DNA) informează că procurorii au dispus reținerea omului de afaceri Mihai Rotaru, a membrilor Comisiei de Despăgubiri ANRP, Sergiu Diacomatu, vicepreședinte, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru, și a evaluatorului Sergiu Negurici, urmând a fi prezentați vineri la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Mihai Rotaru, principalul acționar de la CS Universitatea Craiova și beneficiar al despăgubirii ANRP, este acuzat de procurorii anticorupție de cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar cei trei membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor — Diacomatu, Constantinovici și Alexandru — de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Sergiu Negurici, la data faptei evaluator ANEVAR, este anchetat pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, din probele administrate a rezultat că deputatul Ioan Oltean, care avea relații cointeresate cu Mihai Rotaru și cu președinta ANRP, și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea și aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului.

"În schimb, Mihai Rotaru i-a remis lui Ioan Oltean suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii. Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011", mai menționează DNA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră