Vicepremierul rus a traversat ILEGAL spaţiul aerian al României. Ce spune ROMATSA

24 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Vicepremierul rus a traversat ILEGAL spaţiul aerian al României. Ce spune ROMATSA


Numai că Rusia este supusă unor sancţiuni internaţionale, demnitarul său de rang înalt face parte din acest „pachet”. Deci tranzitarea spaţiului aerian al României, membră UE, încalcă sancţiunile impuse oficialului rus de către Uniunea Europeană, după ce Moscova a anexat Crimeea.

“Pe drum către Chişinău, am zburat peste Ucraina, via Belarus, Polonia, Slovacia, Ungaria şi România. Până la urmă, nu orice aeronavă ajunge la mijlocul Niprului”, a scris Rogozin pe Twitter, vineri, în jurul orei 11.30.

 

 

Rogozin se îndrepta spre Chişinău, unde urma să participe la cemonia de învestire a lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Avionul său, al companiei Aeroflot, nu a putut ateriza însă pe aeroportul din capitala Republicii Moldova, din cauza ceţii.

Potrivit UNIMEDIA, avionul a survolat de mai multe aeroportul, iar pilotul a avut două tentative de a ateriza, dar fără succes. Aeronava a fost redirecţionată spre Budapesta.

Preşedinţia Republicii Moldova a precizat ulterior că vicepremierul rus Dmitri Rogozin a confirmat faptul că, dacă vor permite condiţiile meteorologice, va ateriza în cursul serii de vineri la Chişinău.

 

 

În acest context, ROMATSA a precizat că a dirijat vineri o aeronavă Aeroflot pe teritoriul României, dar că nu se știe dacă Rogozin era pasager.

 

”Aeronava Aeroflot nu a putut ateriza la Chişinău din cauza condiţiilor meteo, cel mai probabil din cauza ceţii. Aparatul a fost dirijat de la graniţa cu Republica Moldova până la graniţa cu Ungaria. Nu ştim şi nu avem cum să ştim dacă Rogozin era sau nu pasager”, a precizat un reprezentant al Romatsa, pentru News.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră