Divorțul care a lipsit cu desăvârșire a luat sfârșit

23 Apr 2015
Divorțul care a lipsit cu desăvârșire a luat sfârșit
Acum doi ani, presa tabloida anunta ca Marius Tuca divorteaza, si de aici tot felul de minciuni care de care mai gogonate. Cum in presa noastra mai intai se scrie si apoi nu se mai verifica nimic, trebuie spus ca adevarul este mult mai prozaic.

Nu este vorba de niciun divort, n-a fost vorba niciodata de asa ceva in familia Tuca. E vorba doar de un efect al procesului pe care liberalul Varujan Vosganian l-a intentat directorului Jurnalului National. La un moment dat, in cursul procesului,Varujan Vosganian a cerut, in urma deciziei de a-i fi platite pagube morale, o iesire din indiviziune a lui Marius Tuca pentru a putea pune sechestru pe bunurile a caror valoare i-ar fi putut acoperi pretentiile financiare.
Instanta a aprobat o asemenea procedura si asa s-a ajuns la faimosul proces de divort al lui Tuca, divort care, de fapt, nu a existat niciodata.

Dar presa facuta dupa ureche, si aceea bleaga rau de tot, duce la astfel de momente ridicole. Trebuie reamintit ca, acum doua zile, Marius Tuca a platit, de unul singur, cei 40.000 de euro, daune morale lui Varujan Vosganian. Este vorba de un proces intentat de liberal in urma unei serii de articole publicate de Jurnalul National in perioada octombrie-noiembrie 2006. Atunci, Liviu Turcu, fost ofiter al CIE din timpul regimului comunist, l-a acuzat pe Vosganian ca a fost agent acoperit al Securitatii.

In urma procesului, instanta a stabilit ca Editura Intact SRL, firma care edita Jurnalul National, Liviu Turcu, autorul articolelor si Marius Tuca, directorul editorial al publicatiei, sa plateasca, in solidar, suma de 40.000 de euro ca despagubiri morale. Editura Intact nu a platit, Liviu Turcu locuieste in SUA, asa ca intreaga despagubire a revenit in sarcina lui Marius Tuca.
De reamintit ca in prima instanta, la Tribunalul Bucuresti, Varujan Vosganian a pierdut procesul. (V.G)

Citeste si:
Caz unic în presa românească!
Jurnalistul Marius Tucă a plătit singur 40.000 de euro, daune morale lui Varujan Vosganian


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră