Unde te-ai dus tu, Kovesi? Şefa DNA nu a participat la şedinţa CSM

06 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
Unde te-ai dus tu, Kovesi? Şefa DNA nu a participat la şedinţa CSM

Şedinţa are loc la sediul Institutului Naţional al Magistraturii, iar printre participanți se numără președintele Klaus Iohannis și ministrul Justiției, Florin Iordache. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, lipsește de la această importantă reuniune, potrivit evz.ro.  În ultimele săptămâni, fostul deputat Sebastian Ghiță, dat în urmărire generală după ce a încălcat controlul judiciar, primind mandat de arestare în lipsă, a făcut mai multe dezvăluiri la adresa lui Kovesi, prin intermediul unor înregistrări difuzate de România TV.

raian Băsescu a reacţionat, vineri dimineaţă, pe Facebook, după noile dezvăluiri făcute de Sebastian Ghiţă. Fostul preşedinte al României afirmă că are conştiinţa împăcată că a avertizat asupra derapajelor DNA încă din 2015.

„Din serialul “Ghiţă face dreptate”

Fugarul Sebastian Ghiţă ne-a introdus într-un serial halucinant din care aflăm inclusiv faptul că generalul Coldea l-ar fi şantajat pe Victor Ponta pentru propunerea Doamnei Koveşi în funcţia de Procuror şef DNA (o propunere pe care eu am dorit-o).
Dacă ne luăm după practicile instaurate de Laura Codruţa Koveşi în DNA, începând cu anul 2015, o simplă delaţiune a unui inculpat – cum este Sebastian Ghiţă – ar fi suficientă pentru ca parchetul să procedeze la reţinere, încătuşare şi apoi să ceară arestarea celui vizat de delaţiune.

Oare cum ar fi dacă şi în acest caz s-ar aplica aceleaşi practici, iar şantajistul şi beneficiarul şantajului ar fi încătuşaţi şi băgaţi la beci până recunosc ceea ce nu au făcut? Ce zici, Codruţa, ce zici, Florine?
Oricum, printre altele, lipsa de măsură, justiţia spectacol, nerespectarea drepturilor fundamentale, justiţia selectivă, accentuate în anii 2015 şi 2016 au avut o contribuţie importantă la pierderea dramatică a alegerilor de către cei care v-au susţinut.

Încă nu îndrăznesc să evaluez efectele legislative care urmează, faţă de modul în care voi aţi făcut o justiţie orientată spre arestări şi distrugere de firme, şi nu pe recuperarea banilor furaţi.
Măcar am conştiinţa împăcată că asupra efectelor derapajelor DNA am avertizat încă din 2015“

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat astăzi că a susţinut constituirea unei comisii parlamentare în cazul înregistrărilor prezentate de Sebastian Ghiţă, însă, între timp, procurorii de la Parchetul General au deschis o anchetă pe acest subiect, potrivit Agerpres.

"Parchetul General este cel care, potrivit legii, trebuie să îşi facă propria cercetare. Dacă nu începea Parchetul General, eu am afirmat că trebuia o comisie parlamentară care să demareze. Atâta timp cât Parchetul General a deschis şi există o anchetă în derulare, fără îndoială că Parchetul General este cel care trebuie să stabilească paşii următori", a spus Florin Iordache, răspunzând unei întrebări puse de jurnalişti înainte de şedinţa CSM.

Totodată, Florin Iordache a fost întrebat dacă susţine proiectul depus de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care prevede ca numirile şefilor din parchete să nu mai fie făcute de către preşedinte. "Eu am spus că politicul nu are ce căuta în actul de justiţie. Trebuie să întărim separaţia puterilor în stat, dar, în acelaşi timp, dialogul instituţional trebuie să existe. Şi unde poate avea loc acest dialog instituţional cel mai bine decât în Parlament?", a spus Florin Iordache.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră