Directorul SRI, marele absent de la bilanţul DNA. Care este MOTIVUL

23 Feb 2017 | scris de Jeanina Nastase
Directorul SRI, marele absent de la bilanţul DNA. Care este MOTIVUL

De ce nu a participat Eduard Hellvig la bilanţul DNA? Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații (SRI), Ovidiu Marincea, a motivat absența SRI şi a directorului instituţiei, Eduard Hellvig, de la evenimentul de prezentare a bilanțului DNA, de astăzi.

„După cum bine ştiţi, la bilanţul parchetelor sunt invitaţi parteneri instituţionali care colaborează cu acestea în mod direct, în vederea îndeplinirii misiunilor lor prevăzute de lege. În urma deciziei CCR din martie 2016, SRI nu mai colaborează cu parchetele, în afară de speţele care privesc strict aspecte legate de securitatea naţională. De aceea, nici la bilanţul DIICOT şi nici la cel al DNA, domnul director Eduard Hellvig nu a fost prezent”, a spus Marincea, potrivit psnews.ro. 

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat astăzi  că au fost luate, în 2016, măsuri asiguratorii de 667 milioane euro, fiind o creştere cu 72 % faţă de anul trecut.

"Recuperarea produselor infracţiunilor a fost o componentă importantă în anul 2016. Au fost luate măsuri asiguratorii de 667 milioane euro, o creştere substanţială, cu 72 % faţă de anul trecut. De multe ori, în cauzele noastre sunt implicate persoane ce obţin profituri uriaşe care achiziţionează bunuri în alte ţări sau deschid conturi bancare în alte jurisdicţii. Nici un infractor nu trebuie să se simtă în siguranţă, indiferent unde şi-a ascuns banii", a afirmat Kovesi, la prezentarea raportului de activitate al DNA pentru anul 2016. Ea a precizat că DNA a trimis peste 80 cereri de comisii rogatorii internaţionale pentru administrare de probe sau identificarea de bunuri.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră