Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, acuzată de complicitate la delapidare

02 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, acuzată de complicitate la delapidare

UPDATE 14:30 - Florin Dumitrache, avocatul directorului general al Hexi Pharma a declarat că Flori Dinu s-a prezentat astăzi la DNA în calitate de suspect și este acuzată de complicitate la delapidare.

Dumitrache a precizat că Flori Dinu este nevinovată și că de vină este Dan Condrea.

CITEȘTE COMUNICATUL DNA

.........................

Directoarea companiei Hexi Pharma, Flori Dinu a fost adusă în această dimineaţă la DNA, unde urmează să fie audiată de procurori. La intrarea în sediul DNA, Flori Dinu nu a făcut declarații presei.

Flori Dinu ştia că Hexi Pharma vinde în spitale produse neconforme

Administratorul Hexi Pharma, Flori Dinu, ştia că dezinfectanţii vânduţi de companie în spitale nu au caracteristicile conforme cu specificaţiile de pe etichete, Judecătoria Sectorului 5 plasând-o în arest la domiciliu.

„Analizând probatoriul administrat până în prezent în cursul urmăririi penale, judecătorul apreciază că există indicii temeinice care conturează suspiciunea rezonabilă, în sensul art. 5 pct. 1 lit. c din CEDO, că cel puţin din punct de vedere subiectiv, având calitatea de director general al S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L. Bucureşti cu atribuţii îndeosebi pe partea de vânzări, inculpata a cunoscut faptul că a încheiat în numele societăţii, cu diverse unităţi spitaliceşti, contracte având ca obiect antiseptice de uz uman şi obiecte, care nu respectau specificaţiile din etichete”, a reţinut magistratul în motivarea deciziei din 28 mai.

“În fapt, s-a reţinut că în calitatea sa de director general al S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L. Bucureşti, având atribuţii îndeosebi pe partea de vânzări, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, inc. DINU FLORI a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele. Faptele au fost comise prin folosirea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitaţii.ro.”, se mai arată în motivarea deciziei. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră