"Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare", la Muzeul Bucovinei

15 Iun 2015 | scris de Cristi Severin
Muzeul Bucovinei organizează, pe perioada vacanţei de vară, două ateliere de sculptură, respectiv de pictură, dedicate copiiilor, cu scopul de a-i ajuta pe cei mici să-şi însuşească „din secretele maeştrilor”. Atelierele se desfăşoară în cadrul proiectului de pedagogie muzeală "Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare" aflat la cea de a IV- a ediţie şi se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani.
Prin organizarea acestor proiecte, cei mici se pot familiariza cu limbajul şi cu mijloacele de expresie plastice specifice sculpturii, picturii de şevalet, graficii, pot analiza imaginea artistică prin raportarea la tehnici studiate. De asemenea, folosind materiale, instrumente şi tehnici specifice fiecărui gen, se încurajează exprimarea sensibilităţii, imaginaţiei şi creativităţii artistice în lucrările proprii.  Creaţiile copiilor vor fi apreciate şi premiate de un juriu de specialitate şi vor fi etalate în cadrul unei expoziţii.
Materialele şi ustensilele necesare desfăşurării atelierelor sunt asigurate de către organizator – Muzeul Bucovinei, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava. Copiii  vor fi îndrumaţi de un profesor şi de un responsabil din partea Muzeului Bucovinei.
Atelierul de pictură „Alternative picturale” are ca punct de plecare opera artistei plastice Mărioara Pruteanu-Corduban, şi se va desfăşura în perioada 10-14 august 2015, între orele 9:00 – 12:00 (20 de locuri) şi 13:00 – 16:00 (20 de locuri).
Atelierul de sculptură „Sculptura – artă a volumelor” porneşte de la opera sculptorului Iftimie Bârleanu şi se desfăşoară în perioada 17-21 august 2015, în acelaşi interval orar  9:00 – 12:00 (20 de locuri) şi 13:00 – 16:00 (20 de locuri).
Înscrierile se fac la secretariatul Muzeului Bucovinei până la data de 31 iulie 2015, în limita locurilor disponibile.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră