Deveselu a primit cadou o scoala noua de la americani

10 Noi 2015
Deveselu a primit cadou o scoala noua de la americani
Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a participat marți la ceremonia de inaugurare a școlii și grădiniței din localitatea Deveselu, județul Olt. In discursul de inaugurare, Hans Klemm a spus că noua școală este darul poporului american pentru cetățenii din Deveselu și pentru cei din satele și comunele apropiate.

”Scopul școlii este de a oferi un mediu educațional mai bun copiilor din această parte a României. Este un proiect care va avea efecte pe termen lung. O populație mai educată în Deveselu va conduce la o situație economică mai bună, va contribui la asigurarea unui viitor mai bun pentru regiune și va ajuta întreaga Românie să se dezvolte și să prospere”, a spus Klemm.


El a arătat că lucrările de construcție de la școala și grădinița din Deveselu au fost finanţate de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa-Departamentului Apărării al SUA. El vorbit si despre sprijinul dat de Liga Navală a Statelor Unite — Consiliul din România pentru finalizarea proiectului.


„Proiectul inițial includea doar realizarea construcției, însă cu ajutorul Ligii Navale a SUA — Consiliul pentru România, s-a asigurat și mobilier, bănci pentru copii și echipamentul de bază pentru profesori”, a explicat ambasadorul SUA, conform unui comunicat.

Liga Navală a SUA — Consiliul pentru România este o organizaţie apolitică, membrii acesteia fiind experţi în domeniul maritim. „Rolul consiliului va fi al unei asociaţii educaţionale, în sensul că vom avea acces la experţi din US Navy, pe care îi putem aduce aici pentru a ţine prelegeri pe diverse teme, spre exemplu pirateria. In acelaşi timp, vom putea să trimitem şi noi experţi, pentru diverse subiecte din acest domeniu", declara anul trecut Teodor Patrichi, preşedintele Consiliului Român al Ligii Navale.


Liga Navală a SUA a fost fondată în 1902, fiind o organizaţie cu peste 60.000 de membri şi 270 de consilii la nivel mondial, care promovează politicile militare americane. In SUA, beneficiarii analizelor furnizate de Ligă sunt Congresul SUA şi instituţii de siguranţă naţională.  

Cititi mai multe stiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră