Ministrul Justiţiei: Deţinuţii, încurajaţi de televiziuni să dea foc la cearşafuri

22 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ministrul Justiţiei: Deţinuţii, încurajaţi de televiziuni să dea foc la cearşafuri

Raluca Prună spune că nemulţumirile deţinuţilor sunt justificate, având în vedere condiţiile precare din penitenciare.

"A fost rezultatul unei aşteptări care a fost alimentată cu privire la iminenţa unor măsuri legislative. (...) Au fost insule izolate de protest, sunt penitenciare în care nu s-a protestat, sunt penitenciare în care - n-am să le numesc, din respect pentru cei din penitenciarele respective - erau încurajaţi de carele de televiziune: <Acuma daţi foc la cearşafuri!> şi detinuţii scoteau un cearşaf, îi dădeau foc, se filma şi după aceea lumea se calma", a declarat ministrul Justiţiei, joi seară, la Digi24.

Raluca Prună a mai spus că nu are de gând să propună nicio măsură de graţiere şi amnistie, arătând că, chiar dacă se vor goli puşcăriile, vin alţii în detenţie şi condiţiile rămân aceleaşi.

"De ce? Pentru că asta nu ar rezolva cauza. Noi avem o problemă de condiţii în penitenciar şi, presupunând prin absurd, că mâine toată lumea ar ieşi din penitenciar, condiţiile rămân aceleaşi. Şi sistemul judiciar din România va continua să condamne persoane care se vor duce în aceleaşi condiţii şi vor avea exact aceleaşi probleme", a mai spus ministrul Justiţiei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră