În Capitală, 450 de utilaje trebuie să intervină la deszăpezire. Sancțiuni firmelor care nu își fac treaba

03 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
În Capitală, 450 de utilaje trebuie să intervină la deszăpezire. Sancțiuni firmelor care nu își fac treaba

Firmele responsabile cu deszăpezirea în București vor interveni cu 450 de utilaje iar cei care nu vor respecta strategia de intervenție vor fi sancționați, a anunțat primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava. Primăria Capitalei atenționează proprietarii de clădiri sau spații comerciale că au obligația de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din fața imobilelor pe care le dețin.

Firmele responsabile cu deszăpezirea orașului au anunțat că vor interveni cu 450 de utilaje și 1.400 de muncitori, astfel: 70 de utilaje în sectorul 1; 120 de utilaje în sectorul 2; 70 de utilaje în Sectorul 3; 45 de utilaje în sectorul 4; 49 de utilaje în sectorul 5 și 96 de utilaje în sectorul 6. RATB va suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun pe majoritatea liniilor.

Potrivit strategiei de deszăpezire, prioritate pentru intervenție vor avea podurile, pantele, pasajele rutiere, urmând ca apoi să se intervină pe traseele pe care circulă mijloacele de transport în comun. Tot la urgență se va acționa pentru deblocarea arterelor situate în perimetrul spitalelor și altor obiective sociale de interes. Odată finalizată intervenția pe obiectivele amintite, se va interveni pe arterele secundare.

Primăria Capitalei are disponibile, în prezent, 106 locuri în complexul de servicii sociale "Sfântul Ioan" din bulevardul Theodor Pallady, restul până la 555 fiind deja ocupate.

Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a emis, încă de sâmbătă, o avertizare cod galben de ninsori și ger valabil pentru noaptea de duminică spre luni. Potrivit prognozei, în București este posibil să ningă în noaptea de duminică spre luni, iar temperatura va depăși minus 10 grade pe timpul nopții.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră