UDATE: Sebastian Ghiță are voie să-şi exercite funcţia de deputat şi să părăsească Ploieştiul

03 Iul 2015
UDATE: Sebastian Ghiță are voie să-şi exercite funcţia de deputat şi să părăsească Ploieştiul
Instanța Supremă a decis vineri să modifice controlul judiciar în cazul lui Sebastian Ghiță, urmând ca acesta să-și poată exercita funcția de deputat și să se deplaseze pe tot teritoriul României.

"Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești modifică conținutul controlului judiciar față de inculpatul Ghiță Sebastian după cum urmează: — extinde limita teritorială pe care inculpatul are obligația de a nu o depăși decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent de la teritoriul localității Ploiești la teritoriul României; — înlătura obligația de a nu desfășura activitate în calitatea de deputat în Parlamentul României. Menține celelalte obligații din conținutul controlului judiciar", se arată în minuta ÎCCJ.

Deputatul Sebastian Ghiță s-a prezentat vineri dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești, pentru a fi audiat în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, scrie agerpres.ro

Sebastian Ghiță este acuzat în acest dosar de săvârșirea mai multor fapte penale între care acelea de constituire și sprijinire a unui grup infracțional organizat și coruperea alegătorilor.

Sebastian Ghiță este cercetat sub control judiciar în acest dosar, procurorii DNA Ploiești dispunând săptămâna trecută extinderea măsurii sechestrului asigurator în cazul lui Ghiță și interzicându-i acestuia să părăsească Ploieștiul și să-și exercite funcția de deputat, decizia fiind luată în cadrul măsurii controlului judiciar.

Citeşte mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră