Deputații au decis: Salariile tuturor bugetarilor CRESC
cu 10% de la 1 decembrie

11 Noi 2015
Deputații au decis: Salariile tuturor bugetarilor CRESC <br />cu 10% de la 1 decembrie
UPDATE 13:54 - Parlamentarii au decis, în urmă cu scurt timp, ca salariile tuturor bugetarilor să fie majorate cu zece procente de la 1 decembrie. Aleșii au votat proiectul aproape în unanimitate. 311 deputați au votat "pentru", unul a votat "împotrivă", iar șapte s-au abținut. 

S-a votat cu mâna ridicată, deoarece președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anunțat că sistemul de vot electronic este defect.
 
Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect.
 
UPDATE 13:02 - Plenul Camerei Deputaților a adoptat, pe articole, proiectul de lege privind Ordonanța 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor - cu 10%.
 
Deputații liberali au solicitat în plen retrimiterea la comisiile de specialitate a proiectului pentru a se discuta în această perioadă cu Ministerul Finanțelor, care trebuie să spună dacă această majorare este sustenabilă.
......................................

Plenul Camerei Deputaților urmează să discute astăzi un amendament al PSD prin care se propune majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor, de la 1 decembrie.
 
Ieri, comisiile de Muncă şi Sănătate au adoptat, această propunere. 
 
Ministerul Muncii este de acord cu propunerea, în timp ce Ministerul Finanţelor avertizează că nu există fondurile necesare pentru ca o astfel de măsură.
 
Preşedintele comisiei de Muncă, deputatul social-democrat Adrian Solomon, a declarat că propunerea ar trebui adoptată acum, pentru a putea fi cuprinsă în bugetul de stat pe anul viitor, în timp ce vicepreşedintele Comisiei, Cristina Pocora spune că majorarea cu 10% a salarriilor tuturor bugetarilor este o măsură care trebuie discutată în mod transparent, pentru a identifica sumele necesare aplicării ei.
 
Decizia finală asupra acestui proiect va fi luată astăzi de plenul Camerei Deputaţilor. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră