UPDATE: Liderii ALDE anunţă că deputatul Octavian Bot a murit, dar el este încă în viaţă!

15 Iul 2015
UPDATE: Liderii ALDE anunţă că deputatul Octavian Bot a murit, dar el este încă în viaţă!
UPDATE: Managerul Spitalului Oradea, Gheorghe Carp, spune că deşi e în stare gravă, deputatul Octavian Bot nu a murit.

'Este în stare foarte gravă, se află pe secția de Terapie intensivă a Spitalului municipal. A fost internat în urmă cu două săptămâni la secția de cardiologie, apoi a fost transferat, de câteva zile, la secția de terapie intensivă, unde i s-au făcut manopere ce țin de evoluția bolii lui. El suferea de mai mult timp de cancer, leucemie și a fost tratat timp de cinci ani, inclusiv în spitale din Viena, unde i s-a făcut transplant de măduvă. Este în stare foarte gravă. În mod inevitabil, într-o zi, două, cel târziu va fi.... Dar, deocamdată este în viață, este monitorizat, primește tratamentul, este în permanență un medic lângă el, dr. Negrini, plus echipa de terapeuți,' a declarat pentru agerpres.ro managerul Spitalului municipal.

Carp a precizat că bolnavul are puls, activitate cerebrală, dar nu mai vorbește.'Nu știu dacă mai reacționează sau nu pentru că starea lui se modifică de la un moment la altul (...),' a menționat dr. Carp.

La scurt timp, ALDE a revenit cu un comunicat de presă în care precizează că "dintr-o eroare impardonabilă, astăzi a fost transmis un mesaj de condoleanțe familiei deputatului Octavian Bot. Informația fost preluată din presa locală și mai târziu am aflat că starea de sănătate a domnului deputat se află, într-adevăr, într-o situație critică. Ne cerem scuze atât familiei Bot, cât și presei și vă rugăm să nu luați în considerare anunțul trimis mai devreme".

Deputatul Octavian Bot a încetat din viaţă, azi dimineaţă, la vârsta de 64 ani, după o lungă suferință, au anunţat mai devreme liderii ALDE. Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, care au transmis familiei un mesaj de condoleanţe.

"Alianța Liberalilor și Democraților transmite sincere condoleanțe familiei deputatului Octavian Bot. Astăzi, după o lungă și grea suferință, Octavian Bot a încetat din viață, la vârsta de 64 de ani. Suntem alături de familia lui Octavian Bot, care trece acum prin momente grele. Deputatul Octavian Bot a luptat pentru ideile liberale și a fost o persoană care și-a adus contribuția la construirea liberalismului și a democrației în România. Suntem cu gândul și cu sufletul alături de cei care au avut privilegiul să-l cunoască", se arată în mesajul liderilor ALDE.

Conform bihon.ro, Octavian Bot a fost primul primar al Oradei, după 1989. El a fost a fost ales deputat în patru legislaturi, respectiv 1992-1996, 1996-2000, 2008-2012 şi 2012 – prezent. Era căsătorit şi avea o fiică. 

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră