Denunţul norei lui Măgureanu aruncă în aer scena publică:„să i-o facem lu' ala...să-l lichidăm“

15 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
Denunţul norei lui Măgureanu aruncă în aer scena publică:„să i-o facem lu' ala...să-l lichidăm“

Elan Schwartzenberg se număra, potrivit Alinei Măgureanu, printre cei care au participat la respectiva discuţie şi tot el este cel care l-a văzut ultimul pe Codruţ Marta, potrivit cercetărilor efectuate deja în dosarul privind această dispariţie.  Elan Schwartzenberg a fost audiat în urmă cu doi ani la Parchetul General, iar apoi a plecat din ţară, la Monaco. El a fost citat de procurorii DNA în repetate rânduri la audieri, însă nu s-a prezentat nici măcar o dată. Anchetatorii au obţinut mandat de percheziţie pentru locuinţa din Monaco a afaceristului, însă nu l-au găsit nici acolo, el fiind filmat la un moment dat în Israel.

Fosta noră a primului şef al SRI de după 1990, Alina Măgureanu, a dezvăluit în faţa procurorilor DNA că Dragoş Dobrescu şi Elan Schwartzenberg l-ar fi omorât pe fostul şef de cabinet a lui Blejnar, Codruţ Marta. "Am luat parte la o discuţie, la o masă. La acea masă intre invitatii specificati in denunt erau si Dobrescu şi Elan si eu am crezut ca este vorba de o glumă şi că vorbesc cum vorbesc baieţii să i-o facem lu ala...să-l lichidăm", a declarat Alina Măgureanu la România TV.

Fosta noră a lui Virgil Măgureanu, enunţuri de bandă rulantă la DNA

Alina Măgureanu susţine că are informaţii despre infracţiuni de corupţie comise de persoane extrem de importante, printre care Crin Antonescu şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu.
"Am participat și am fost martor ocular la niște evenimente, niște fapte pe care eu am suspiciunea că ar putea constitui fapte de corupție Mă simt obligată să fac acest lucru, în primul rând, față de oamenii din această țară. Mai departe las la latitudinea procurorilor de aici să decidă. Sunt patru denunțuri", a spus aceasta.

Codruţ Marta, fost şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, în perioada în care acesta era preşedintele ANAF, dispărut din 2012, ar putea fi declarat mort de instanţă, după ce o femeie a cerut magistraţilor declararea judecătorească a morţii.Codruţ Marta, fostul șef de cabinet al fostului președinte al ANAF, a dispărut pe 21 mai 2012.

Pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 a fost introdusă o acţiune prin care se cere declararea judecătorească a morţii în cazul lui Codruţ Marta, fost şef de cabinet al lui Sorin Blejnar din perioada în care acesta din urma deţinea funcţia de preşedinte al ANAF. Solicitarea a fost introdusă pe rolul instanţei de o femeie pe nume Raluca Merfu, urmând a fi soluţionată în funcţie de probele depuse. Cererea a fost depusă pe 18 februarie şi nu a primit un termen de judecată, potrivit gandu.info.

De ce este acuzat Sorin Blejnar şi Codruţ Marta

Mai exact, Blejnar este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, alături de fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa Dan Secăreanu, de soţii Radu şi Diana Nemeş şi de mai mulţi administratori de firme. Blejnar este acuzat de procurorii DNA că ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracţional care ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Codruţ Marta, urmărit prin Interpol

La 25 mai 2012, I.G.P.R. a dispus darea in urmarire nationala a lui Marta Codrut - Alexandru, in urma sesizarii facute, in aceeasi zi, de catre sotia acestuia, care a precizat ca, ultima data, sotul ei a fost vazut in 21 mai 2012. Tot cu acceasi data a fost introdusa o alerta in sistemul informatic Schengen. La 30 mai, IGPR a solicitat urmarirea internationala, prin Interpol, a lui Marta Codrut, “persoana disparuta in imprejurari suspecte“. Marta este cercetat în mai multe dosare instrumentate de DNA, dosare ce vizează infracţiuni de instigare la evaziune fiscală şi contrabandă din vămi.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră