Patronatele și sindicatele din industria alimentară cer demisia ministrului Mediului

25 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Patronatele și sindicatele din industria alimentară cer demisia ministrului Mediului

Patronatele și sindicatele din industria alimentară solicită demiterea ministrului Mediului pentru proasta gestionare a sistemului de colectare și reciclare și lipsa de control a autorităților.

 "Din punctul nostru de vedere este cel mai puternic "scandal" pe care l-a avut România în ultimii 7-8 ani. Astăzi am primit bomboana pe colivă pentru că 25 ianuarie a fost data limită pentru depunerea hârtiilor la MMAP pentru obligațiile de plată, iar la sfârșitul săptămânii trecute am mai primit o altă veste 'îmbucurătoare', respectiv că unul dintre reciclatori a afirmat că toate cantitățile declarate în cursul anului trecut sunt false, în jur de 55.000 de tone. În bani, această cantitate reprezintă ca taxă de mediu 25 de milioane de euro, adăugată deja la cele 20 de milioane de euro, înseamnă că pe două luni ale anului trecut industria alimentară are de plată către MMAP circa 45 de milioane de euro", a declarat, luni, într-o conferință de presă, președintele Romalimenta, Sorin Minea.

Șeful Romalimenta a afirmat că a solicitat ministrului Mediului reglarea acestor probleme care vor duce industria alimentară și agricultura României "într-un faliment coordonat", fără a primi însă niciun răspuns. "Lipsa de dialog de care a dat dovadă este unică în istoria României. Este prima dată când nu avem dialog constructiv, de aceea ne-am permis să spunem că managementul acestei situații a fost execrabil și îmi asum acest termen", a spus Minea.

Totodată, președintele federației din industria alimentară consideră că în urma acestor penalități producătorii vor fi nevoiți să majoreze prețurile produselor alimentare, "care nu vor apărea peste noapte, însă cele mai perverse scumpiri sunt cele care depășesc realitatea".

Citeste comunicatul integral, aici.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră