Demisia lui Vasile Șalaru, declarația care a provocat declanșarea scandalului (VIDEO)

22 Oct 2015
Demisia lui Vasile Șalaru, declarația care a provocat declanșarea scandalului  (VIDEO)
Irascibil și arțăgos, internetul poate construi realități convingătoare din crâmpeie de adevăr sau minciună.
"S-a dat la televizor!", un argument pe care nimeni nu-l mai putea contesta în perioada ultimei jumătăți a secolului trecut, pe când toată lumea se strângea roată în fața aparatului TV, este înlocuit astăzi de unul la fel de puternic: "Am citit pe internet!".

Cu "pieptul în față, cu dosul în spate și să leșine băieții"?
Este o declarație atribuită fostului secretar de stat în ministerul Educației Vasile Șalaru, regăsită în primele titluri pe absolut toate site-urile de informații din România, inclusiv pe cel pe care citiți acum aceste rânduri.

În fața tăvălugului pornit pe internet, Vasile Șalaru nici n-a mai putut măcar schița un gest de apărare a poziției sale, fusese mai înainte executat și abia după aceea judecat.

Zarurile au fost aruncate pe de-o parte de jurnalista de la Glasul Hunedoarei, care a afirmat că ministrul a făcut declarația după ce se ridicase de la biroul unde susținuse conferința de presă, și după ce camerele de luat vederi fuseseră oprite,  iar pe de alta pe Vasile Șalaru, care dezminte total că s-ar fi putut exprima în termenii în care a fost citat de presă.

Pentru cei obiectivi, din ce în ce mai puțini, elementul pe baza căruia se poate discuta despre acest subiect, și singurul, rămâne înregistrarea video a conferinței de presă, în care Șalaru aducea argumente în favoarea introducerii în programa școlară a unor cursuri despre ținută și comportament în societate, lucru deloc rău, ba chiar necesar, până la urmă.

A fost sau n-a fost? Nici nu mai contează, internetul a dat verdictul, nu? 



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră