Udrea merge pentru tratament la Boghiș Băi. Fostul lider al PMP ar fi petrecut prea mult timp în poziţie orizontală

23 Iun 2015
Udrea merge pentru tratament la Boghiș Băi. Fostul lider al PMP ar fi petrecut prea mult timp în poziţie orizontală
Cercetata de catre organele statului in cateva dosare, Elena Udrea si-a dezvaluit planurile de vacanta, lucru pe care nu l-a facut atata vreme cat s-a aflat in fruntea turismului romanesc. Nu Ibiza, nu Malta sau oricare alta destinatie exotica este destinatia fostului presedinte al PMP. Nici macar la Baile Felix nu se duce Udrea. Statiunea in care Elena Udrea afirma ca va putea fi admirata in toata splendoarea in aceasta vara se numeste Boghis Bai.

Udrea s-a plâns jurnaliștilor că are probleme cu articulaţiile după cele peste 70 de zile petrecute în arest, pentru că a petrecut mult timp în poziţie orizontală. "E foarte greu când stai într-o cameră de 9 metri pătrați, încep să te mai lase articulațiile", a spus fostul ministru.

Ce boli trateaza Elena Udrea
Statiunea se afla in judetul Salaj si este alimentata cu trei foraje cu apa rece si inca trei forja cu ape minerale sulfuroase, sodice, bicarbonatate, iodurate, clorurate si termale cu temperatura de 42 grade Celsius. Cel mai apropiat oras este Simleul Silvaniei, cu o populatie de numai 14.000 de locuitori. Zalau, residenta de judet, este la 45 de kilometri, in vreme ce pana la Cluj-Napoca sunt 135 kilometri.

“Baza de tratament a statiunii Baile Boghis este formata din sala de asteptare cu receptie, trei cabinete medicale cu sali pentru kinetoterapie, fizioterapie si respectiv masaj reflexogen, sala cu bazin de balneatie, sala cu un bazin de hidrokinetoterapie, sala cu doua vani pentru hidroterapie, un punct de asistenta medicala si prim ajutor. Statiunea cu apa termala Baile Boghis ofera clientilor sai urmatoarele programe si proceduri de recuperare si intretinere a sanatatii corporale: consultatie initiala, consultatie de control, kinetoterapie, fizioterapie, fitoterapie, balneoterapie, masoterapie, termoterapie, hidroterapie, asistenta medicala/prim ajutor cu administrare intravenoasa de medicamente”, scrie www.infoghidromania.com.

Reumatismale degenerative cronice – spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze si poliartroze, reumatismale abarticulare – tendomioze, periartrita scapulohumerala, neurologice periferice – pareze usoare si sechele minore dupa poliomelita, post traumatice – redori articulare post traumatice, stari dupa operatii pe muschi, articulatii si oase, stari dupa entorse, luxatii si fracturi, ginecologice – insuficienta ovariana, cervicite cronice, boli de nutritie si metabolism, dermatologice, toate acestea pot fi tratate la Boghis Bai.

Afacere alaturi de fosta sotie a “generalului lui Basescu”
Elena Udrea a marturisit astazi ca a ales sa-si petreaca vacanta din aceasta vara la Boghis Bai pentru a se trata de problemele articulare pe care le are la picioare. Declaratia sa poate fi considera si o excelenta actiune de promovare a statiunii din judetul Salaj. Potrivit ziarului Adevarul, candidatul la alegerile prezidentiale de anul trecut detine 50% din actiunile societatii SC Bai Boghis SRL. Partea sa de investitie in afacerea din Ardeal se ridica la 370.000 de euro, insa totul va lua amploare in momentul in care se vor putea accesa fonduri europene astfel incat statiunea salajeana sa rivalizeze cu cele din Ungaria. “Elena Udrea detine jumatate din statiune salajeana, partenera de afacere a ei fiind Lia Stanca, fosta sotie a <<generalului lui Basescu>>, Viorel Stanca. Parteneriatul intre cele doua a fost realizat la sfarsitul anului trecut, dupa ce Udrea trecuse de mai mult ori, mai intai ca turist, pe la Boghis”, scria in septembrie 2014 www.adevarul.ro.

"Eu sunt acum, cumva, sălăjeancă, prin faptul că particip la investiţia de la Boghiş. Am vrea să redeschidem Băile Boghiş. Acum sunt închise pentru că se modernizează baza care există acolo, iar pentru partea de dezvoltare aşteptăm fondurile europene. Deschiderea va fi în luna mai, astfel încât cei din Sălaj să nu mai simtă nevoia să meargă la vecini, într-o ţară străină. Vă spun din experienţă personală că nu mă mai doare un genunchi, nu mă mai doare un umăr, după ce m-am tratat la Boghiş. Eu chiar aştept să se redeschidă şi să pot merge", declara in 2013 Elena Udrea la Zalău celor de la www.graiulsalajului.ro.

Sechestru pe jumatate de statiune
La 23 martie, Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, spunea: "S-a pus sechestru pe bunuri în valoare de câteva milioane de lei. Este o sumă pe care au calculat-o procurorii ca prejudiciu în acest dosar. S-a pus sechestru pe o sumă de imobile şi pe nişte părţi sociale ale unor societăţi. Probabil că sechestrul se va institui în cazul mai multor persoane". La acea vreme, Antena 3 a sustinut ca s-a instituit sechestru pe firmele Agro Green – societate care administreaza terenul Ioanei Basescu de la Nana - si SC Bai Boghis SRL. Acelasi post de televiziune a afirmat ca asupra sumelor investite de catre Elena Udrea exista suspiciunea ca ar fi provenit din activitati infranctionale.

Accesul la strandurile de la Boghis Bai costa 25 de lei in week-end si 20 de lei in cursul saptamanii. Pentru copii, preturile sunt cu 10 lei mai mici. Lia Stanciu, asociata Elenei Udrea in afacerea prin care statiunea din judetul Salaj ar putea sa devina Antalya Ardealului, afirma ca turistii vor avea posibilitatea ca in momentul in care intra in zona de distractie sa primeasca fiecare cate un ceas pe care sa-si incarce o suma de bani pe care ar urma sa o cheltuiasca la restaurantele si barurile de pe margine. Astfel, se vor putea evita furturile de bani, acelasi ceas urmand sa fie folosit drept cheie si la dulapurile din zona vestiarelor.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră