De ce a fost redeschis dosarul "Ţigancă împuţită"

27 Mai 2015
De ce a fost redeschis dosarul
Judecătorul de drepturi şi libertăţi care a dispus confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul cunoscut sub numele de "ţigancă împuţită" arată, în motivarea deciziei, că în acest caz nu au fost efectuate acte de urmărire penală şi nu s-au administrat probe, fiind "o situaţie particulară". 

Concret, magistratul Judecătoriei Sectorului 1 invocă faptul că preşedintele Traian Băsescu a beneficiat de imunititate, motiv pentru care nu a putut fi pusă în mişcare acţiunea penală nici faţă de faptă, nici faţă de persoana fostului şef al statului, conform mediafax.ro.

Judecătoria Sectorului 1 a confirmat redeschiderea urmăririi penale pentru furt, furt calificat şi insultă, cu privire la fapte fostului şef al statului care a folosit, în 2007, apelativul "ţigancă împuţită" la adresa unei jurnaliste şi i-a luat acesteia telefonul mobil.

Jurnalista îl filma pe Băsescu în timp ce acesta se afla la cumpărături într-un hypermaket. El s-a adresat ziaristei cu apelativul "păsărică".

După ce şeful statului s-a urcat în autoturismul personal, telefonul l-a înregistrat pe Băsescu în timp ce o numea pe jurnalistă "ţigancă împuţită". Înregistrarea respectivă a fost ştearsă. Ulterior, aparatul a fost restituit, iar angajaţii postului TV au reuşit să recupereze înregistrarea afirmaţiilor şefului statului, care a fost făcută publică.

Tot judecătoria Sectorului 1 a dispus recent redeschiderea urmăririi penale şi în dosarul "Casa din Mihăileanu", anchetă ce vizează modul în care fostul şef al statului a obţinut, în perioada în care era primar, casa din strada Mihăileanu din Capitală, procurorii urmând să facă cercetări in rem pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii,


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră