De astăzi, călătoriile cu trenul sunt gratuite pentru tineri. Vezi cine poate beneficia de această măsura

01 Feb 2017
De astăzi, călătoriile cu trenul sunt gratuite pentru tineri. Vezi cine poate beneficia de această măsura

De la 1 februarie, studenţii români şi străini, beneficiază de călătorii gratuite cu trenul. Ei trebuie să fie înmatriculaţi la o formă de învăţământ cu frecvenţă - licenţă, master, doctorat, în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România.

Potrivit deciziei Guvernului, luată ieri seară, călătoria gratuită este valabilă la toate categoriile de tren (Regio şi InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rută, iar abonamentele lunare gratuite cu număr nelimitat de călătorii se vor elibera pe distanţe de până la 300 km. Abonamentele pot fi procurate numai de la casele de bilete dotate cu sistem electronic de emitere.

De asemenea, elevii din învăţământul obligatoriu, profesional - inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio şi InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, a precizat CFR.

"În plus, elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutela beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceştia se vor elibera gratuit legitimaţii de călătorie la toate categoriile de tren, clasa a II-a, precum şi abonamente lunare gratuite la toate categoriile de tren, cu număr nelimitat de călătorii pe distanţe până la 300 km, clasa a II-a", au explicat reprezentanţii CFR.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră