Fostul ministru liberal Daniel Chiţoiu se retrage din politică

11 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Fostul ministru liberal Daniel Chiţoiu se retrage din politică

"La acest început de an am luat decizia de a renunța la funcția de Secretar General ALDE și de a face pașii necesari retragerii din viața politică pentru perioada ce va urma, astfel încât să pot dedica mai mult timpul activității profesionale", scrie Chiţoiu pe Facebook.

El spune că nu i-a fost ușor să ia această decizie, dar a ținut cont de considerente de ordin personal. "Voi rămâne un liberal, un om dedicat ideilor și principiilor de dreapta, un susținător al ALDE și al proiectelor sale. Pentru a nu exista motiv de speculație cu privire la gestul meu, va transmit ca a fost o hotărâre unilaterală în urma căreia am decis să îmi dedic mai mult timp activității în mediul privat.
Rămân membru ALDE și privesc cu încredere viitorul formațiunii noastre politice în fața alegerilor locale și parlamentare din 2016!", afirmă Chiţoiu.

Daniel Chiţoiu a fost ministrul Finanţelor din partea PNL  în Guvernul Ponta în perioada 21 decembrie 2012 – 6 februarie 2014. Printre măsurile luate în timpul mandatului său se numără reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%.

În iunie 2014, Chiţoiu şi-a dat demisia din PNL fiind nemulţumit de deciziile luate în Congresul PNL, prin care s-a decis afilierea partidului la PPE şi fuziunea cu PDL. El a susţinut atunci că partidul este "stăpânit de haos" şi a devenit un teren de bătălie între Crin Antonescu şi Klaus Iohannis. Ulterior, Chiţoiu s-a alăturat ALDE, partidului înfiinţat de fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu.

În martie 2014, Camera Deptuatilor a respins cererea de ridicare a imunităţii a lui Daniel Chitoiu în vederea începerii urmăririi penale, acuzat de DNA de abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat în dosarul ASF - Carpatica.

În perioada 2005 - 2007, Chiţoiu a ocupat funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, iar în perioada 23 ianuarie 2007- 4 aprilie 2007 a ocupat funcția de președinte interimar al ANAF. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră