Serie de CUTREMURE de peste 5 grade, în ultimele 48 de ore. Seismele s-au produs la mică adâncime

23 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Serie de CUTREMURE de peste 5 grade, în ultimele 48 de ore. Seismele s-au produs la mică adâncime

În această dimineață, un cutremur de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs în nord-vestul, la ora locală 05.02 (21.02 GMT), potrivit Centrului de monitorizare a seismelor din această țară. Mișcarea telurică a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, cu epicentrul localizat în localitatea Arik, din provincia Qinghai, la 38 de grade latitudine nordică și 100.4 grade longitudine estică, potrivit Xinhua.

Duminică, un seism de 5,9 pe scara Richter s-a produs în Afganistan la ora locală 11.45 p.m. (19.15 GMT), cu epicentrul în regiunea hindusă Kush, fiind resimțit și în India și Pakistan.

Tot duminică seara, un cutremur de 6,2 grade pe scara Richter, cu epicentrul localizat la o adâncime focală de 86 de kilometri în zona de graniță dintre Afganistan și Tadjikistan a fost resimțit în Pakistan la ora locală 11:16 p.m (18.16 GMT), conform Centrului național de monitorizare seismică din această țară, citat de Xinhua.

Sâmbătă, coasta centrală chiliană a fost lovită de un cutremur de 5,5 grade, resimțit în orașul Coquimbo, conform Institutului american de geologie (USGS), citat de Reuters. Seismul s-a produs la o adâncime de 24,3 kilometri, cu epicentrul localizat la 84 kilometri sud-sud-vest de Coquimbo, zonă zguduită de o serie de cutremure moderate în ultima săptămână. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră