Cutremure în serie la Izvoarele. Primarul spune că oamenii sunt panicați

28 Oct 2015
Cutremure în serie la Izvoarele. Primarul spune că oamenii sunt panicați
Mai multe cutremure însoțite de zgomote puternice au fost resimțite de locuitorii satului Izvoarele din județul Galați, unde, în aceeași perioadă a anului, în 2014 au fost înregistrate peste 30 de seisme, iar în 2013 nu mai puțin de 437.

Primarul comunei Slobozia Conachi, de care aparține satul respectiv, Ioan Neculau, a declarat, miercuri, presei, că localnicii sunt speriați și că a informat Prefectura și Consiliul Județean Galați despre noul roi de cutremure, care au avut intensități cuprinse între două și trei grade pe scara Richter. El a precizat că în zonă sunt așteptați specialiști de la Institutul Național de Fizică a Pământului (INFP) pentru a restarta cele șase stații seismice amplasate în 2013.

"Am luat legătura și la prefectură, și la județ, și la Fizica Pământului (...) Două dintre cutremure, cele care s-au simțit mai rău, au fost înregistrate și la ei. Au spus că trimit un specialist să recalibreze aparatele. Oamenii vor răspunsuri, că sunt panicați", a spus Ion Neculau.

Conform datelor publicate pe site-ul Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), marți, între orele 10,17 și 17,28 , în județul Galați, au avut loc patru cutremure, două cu magnitudinea de 2 grade pe scara Richter, unul de 2,2 grade Richter și unul de 3,1 grade. Toate cele patru seisme au fost de suprafață, adâncimea variind între 5 și 14 km.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră