Cutremurul din Italia: Numărul românilor morţi ajunge la 11. Cinci vor fi repatriaţi luni

27 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cutremurul din Italia: Numărul românilor morţi ajunge la 11. Cinci vor fi repatriaţi luni

MAE precizează că trei persoane, care figurau inițial ca fiind dispărute, au fost identificate și sunt în viaţă. Doar una dintre aceste persoane este în prezent internată într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind stabilă.

Reprezentanţii Ambasadei României la Roma sunt în permanentă legătură cu unităţile medicale în care sunt internaţi în prezent 6 cetăţeni români răniţi la cutremur.

MAE anunţă, totodată, că luni, 29 august 2016, vor fi repatriate trupurile a cinci cetățeni români decedați în cutremurul din Italia. Cele două transporturi funerare, ale căror costuri au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de Urgență aflat la dispoziția ministerului, vor pleca, în cursul zilei de luni, pe cale rutieră, către țară.

"Precizăm faptul că, cele trei echipe consulare mobile își vor continua activitatea și demersurile la fața locului până la repatrierea tuturor corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați și până la clarificarea situației persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute până la acest moment", se arată într-un comunicat al MAE

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră