Curtea de Apel București a decis: Dan Mihai Toader, fostul șef al Poștei Române, 8 ani și 6 luni de închisoare

15 Oct 2015
Curtea de Apel București a decis: Dan Mihai Toader, fostul șef al Poștei Române, 8 ani și 6 luni de închisoare
Fostul președinte al Consiliului de Administrație și director general al Companiei Naționale Poșta Română SA (CNPR) Dan Mihai Toader a fost condamnat definitiv la 8 ani și 6 luni de închisoare, în urma unei decizii luate joi de Curtea de Apel București (CAB).

Magistrații au redus pedeapsa lui Mihai Toader, Emanoil Lepădatu, Andrei Marinescu și Vasile Bărbuleț, condamnați de Tribunal la 10 ani și 6 luni, la câte 8 ani și 6 luni fiecare.

"Admite apelurile declarate de inculpații Mihai Toader, Emanoil Lepădatu, Andrei Marinescu și Vasile Bărbuleț împotriva sentinței penale nr.204/9.02.2015 a Tribunalului București — Secția I Penală pe care o desființează în parte și rejudecând: Reduce pedepsele aplicate inculpaților de la 10 ani și 6 luni închisoare la câte 8 ani și 6 luni închisoare pentru fiecare. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. (...) Definitivă", se arată în minuta deciziei CAB.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, pe 9 decembrie 2014, a lui Dan-Mihai Toader, fost director general al CN Poșta Română SA, în funcție la data faptelor, într-un dosar în care era acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă calificată.

Poșta Română a precizat că paguba suferită este de aproximativ 6,6 milioane euro și că se constituie parte civilă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră