Cumințenia Pământului, la bugetul de stat!

24 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
Cumințenia Pământului, la bugetul de stat!


”Sumele donate conform OUG 10/2016, pentru care persoanele fizice sau juridice şi-au exprimat opţiunea conform prevederilor art. 3 alin.(6), sau pentru care donatorii nu au putut fi identificaţi indiferent de modalitatea de colectare sau care nu au putut face dovada donaţiei, până la 31 decembrie 2017, se fac venituri la bugetul de stat, sumele colectate se vor transfera de către Ministerul Culturii din contul de disponibilităţi prevăzut la art. 3 alin. (1) OUG nr. 10/2016, deschis la Trezoreria Statului la bugetul statului, într-un cont de venituri ale bugetului de stat”, arată Hotărârea de Guvern, postată pe site-ul Ministerului Culturii.

Persoanele fizice sau juridice care au donat pentru achiziţionarea de către stat a sculpturii ”Cuminţenia Pământului” şi care nu doresc restituirea banilor, îşi pot exprima această opţiune, în mod expres, în scris, către Ministerul Culturii, până la data de 31 martie 2017.

Ministerul Culturii va comunica public pe pagina proprie de internet şi prin media informaţiile necesare în vederea restituirii sumelor donate.

Donatorii neidentificaţi trebuie să depună la Ministerul Culturii la adresa/adresele, inclusiv prin poşta electronică, comunicate public pe pagina proprie de internet şi pe pagina Guvernului, precum şi pe alte căi mediatice, o cerere de restituire a sumelor, până la data de 31 octombrie 2017. Cererea de restituire trebuie să fie însoţită de copii ale documentelor de plată ale solicitanţilor.

Potrivit Hotărârii de Guvern, sumele donate în vederea achiziţionării de către stat, prin Ministerul Culturii, a operei de artă "Cuminţenia Pământului", se restituie integral donatorilor din contul de disponibilităţi deschis la Trezoreria Statului şi/sau din conturile deschise la instituţiile de credit, până la data de 31 decembrie 2017.

Sumele de bani provenind din SMS-uri şi din numerele liniilor de telefonie fixă, neîncasate până la data de 31 ianuarie 2017, nu vor mai fi transferate către Ministerul Culturii, urmând a fi returnate către donatori direct de către operatorii de telefonie mobilă, în baza unei liste pe care Ministerul Culturii o va primi de la operatorii de telefonie mobilă şi de la integratorul tehnic, listă care va cuprinde numărul de telefon de la care a fost facută donaţia prin SMS şi data tranzacţiei donaţiei prin SMS.

Pentru restituirea sumelor încasate din SMS-uri şi din numerele liniilor de telefonie fixă, Ministerul Culturii va încheia acorduri scrise cu cei patru operatori de telefonie mobilă şi cu integratorul tehnic.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră