Cum am decriptat misterul dacă „se mărită sau nu Mona mea“

12 Sep 2016 | scris de Mara Răducanu
Cum am decriptat misterul dacă „se mărită sau nu Mona mea“

Pe la ora 23. 00. Nici dacă ar fi concertat Michael Jackson nu ar fi început aşa târziu, îmi spun ca pentru mine, dar mai bine tac... Mai o bere, mai un suc, mai o cafea, un Smiley şi un Iglesias la difuzor, o butonare pe telefon şi timpul trece. De fapt, toate trec, ca să intrăm în atmosfera muzicanţilor pe care urma să-i ascultăm. Tic-tac, tic-tac... Şi e deja 23.00.

Energici, cu chef de viaţă-mie deja îmi cam pierise- costumaţie roşu-aprins, palării şi...atmosferă incendiară! „Zâna zorilor“, „Răpirea din Serai“, „Regina Nopţii“, „Pe o bancă-n Monteoru“ sunt melodii care au ridicat sala în picioare. Pe mese, pe scaune, cu număr, fără număr... Cine mai ştie? Cui îi mai pasă? Rămân sprijinită de o masă, furată total de peisaj.

Se aplaudă şi se fredonează... Mâinile în aer! Constat că unii ştiu versurile ca pe poezie... E cu ceva jale, cu iubire, cu viaţa mea, dar nu chiar a mea, cu inima mea de care ţi-ai bătut joc. Animalule! E cu „regina nopţii“, „căprioara mea“şi cu o „răpire din Serai“ pe o „bancă-n Monteoru“. Cu o ea care voia, dar nu pe el, ci maşina lui... Roşie ca focul, să-i surâdă norocul! Pardon, am intrat într-un alt repertoriu... De fapt, e ca la nuntă. În spatele meu o doamnă chiuie de îmi ţiuie câteva minute bune urechile, iar în faţa scenei hora s-a încins mai ceva ca la 1 Decembrie. Cu fiecare melodie se stă în aşteptare... Oare sarmalele când le aduc şi naşul când o ia pe fina la dans?

E de prisos să spun „Mai întoarce Doamne roata“, căci urmează piesa de rezistenţă „Se mărită Mona mea“. Recunosc, pe asta o auzisem şi eu, însă aveam o dilemă: nu ştiam dacă treaba cu măritatul Monei e cu semne de întrebare sau e o certutudine. Din păcate, pentru un El, e pe sigur, nu pe surse:

„Aoleu ce sa ma fac Doamne eu
Se marita Moooona
Nu stiu Doamne ce-i cu ea
Aoleu ce sa ma fac Doamne eu
Se marita Moooona
Nu stiu Doamne ce-i cu ea“

Mă retrag în glorie, însă, recunosc, că în taxi, în drum spre casă îmi răsunau, în gând,  piesele  ascultate din repertoriul formaţiei Azur. Acum, ştiu sigur că se mărită Mona. Trăiască distracţia! 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră