Cum a încercat fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, să-i convingă pe magistrați că este “maestru în arta pietrei"

15 Iun 2015
Cum a încercat fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, să-i convingă pe magistrați că este “maestru în arta pietrei
Adriean Videanu vrea să plece la un târg de marmură, dar este sub control judiciar și nu poate părăsi țara. El a deschis acțiune în instanță, pentru a-i convinge pe judecători să îl lase să plece din România în perioada 17-22 iunie, în Italia.

Adriean Videanu a depus, în fața magistraților care judecă această cerere, înscrisuri care dovedesc că este singurul reprezentant al firmei sale, Marmosin, care poate încheia contracte externe, pentru că are distincția de “maestru în arta pietrei”. El susține că a primit trei invitații pentru târgul de la Carrara, pentru renegocierea unor contracte și nu poate trimite pe altcineva, deoarece solicitările sunt pe numele lui.

Videanu le-a mai spus magistraților că de când are sechestru și control judiciar, soția sa, Miorița Videanu se ocupă de afaceri, dar “ca orice femeie, nu are succes la astfel de negocieri”.
Fostul ministru al Economiei a mai susținut că marmura de Rușchița este exportată mai ales pe piața arabă, iar când a vrut să plece în Arabia Saudită pentru un astfel de contract, nu i s-a permis, așa că a pierdut 1,4 milioane de euro. Asta în condițiile în care are un credit luat pe societate, din decembrie 2014, are datorii la stat şi a cerut chiar reeșalonarea acestora.
În replică, procurorul DNA prezent în sala de judecată a susținut că firma lui Videanu, Marmosin, are 3 persoane ca administratori, inclusiv pe fiul acestuia. Referitor la dificultățile financiare, procurorul spune că acestea existau dinaintea luării măsurii controlului judiciar pe numele lui Adriean Videanu.

Adriean Videanu este acuzat de DNA de complicitate la abuz în serviciu și a fost reținut pentru 24 de ore la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an. Anchetatorii au stabilit că Alina Bica, în calitate de procuror-șef al DIICOT, ar fi ridicat, pe 25 februarie 2014, în mod abuziv, sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 acțiuni care valorau 277.000 lei, deținute de Videanu la SC Titan Mar SA. Prin ridicarea sechestrului, Bica l-ar fi ajutat pe Videanu să își pună la adăpost acțiunile sechestrate și să obțină foloase necuvenite, prin înstrăinarea lor.



 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră