Crucea Roşie şi Patriarhia Română se implică în ajutorarea sinistraţilor din Grecia

26 Iul 2018
Crucea Roşie şi Patriarhia Română se implică în ajutorarea sinistraţilor din Grecia

Custodele Coroanei şi preşedintele Crucii Roşii române, Margareta, a transmis un mesaj elenilor în care îşi exprimă compasiunea faţă de aceştia în urma incendiilor din Grecia şi arată că în timpul cel mai scurt posibil Crucea Roşie română va face tot ce îi stă în putere să ajute Crucea Roşie elenă. Bilanţul provizoriu al autorităţilor elene este de 82 de morţi şi peste 180 de răniţi, dar şi un număr încă neprecizat de persoane date dispărute.

"Sunt, de asemenea, la curent cu eforturile remarcabile ale Uniunii Elene din România şi ale ministerelor Afacerilor Externe, al Apărării şi al Afacerilor Interne, pentru a ajuta Grecia şi pe oamenii ei", afirmă Custodele Coroanei, potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Casei Majestăţii Sale.

Custodele Coroanei precizează în mesaj că în întreaga sa viaţă, ca şi în viaţa părinţilor săi şi a bunicii sale, regina-mamă Elena, Grecia a fost un punct de reper. "Cu atât mai mult, deci, întreaga Familie Regală a României este solidară cu poporul elen, în teribila încercare prin care trece, în aceste zile", spune Custodele Coroanei. 

La rândul ei, Patriarhia Română îndeamnă toate eparhiile sale din ţară şi din străinătate să îi sprijine financiar pe sinistraţii din Grecia şi anunţă deschiderea mai multor conturi bancare unde cei interesaţi pot contribui, sumele adunate urmând să fie donate Arhiepiscopiei Atenei.

"În semn de comuniune frăţească şi solidaritate, Patriarhia Română îndeamnă toate eparhiile sale din ţară şi din străinătate să sprijine financiar, în măsura posibilităţilor, pe sinistraţii din Grecia, victime ale incendiilor catastrofale din ultimele zile", se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

Au fost deschise următoarele conturi bancare:

* lei - RO54 RNCB 0075 0048 9503 0091, BCR SECTOR 4 BUCUREŞTI

* euro - RO27 RNCB 0075 0048 9503 0092, BCR SECTOR 4 BUCUREŞTI

* dolari americani - RO97 RNCB 0075 0048 9503 0093, BCR SECTOR 4 BUCUREŞTI

Sumele colectate vor fi oferite Arhiepiscopiei Atenei pentru ajutorarea răniţilor, a familiilor îndoliate şi a celor rămaşi fără adăpost, se mai arată în comunicat. 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră